Voorstelling met AD "Histoire(s) du Théâtre II" (AFGELAST wegens pandemie Corona)

Gent, zaterdag 28 maart 2020

1974. Zaïre. In de bokswedstrijd van de eeuw schakelt Muhammad Ali George Foreman uit. Mobutu Sese Seko richt het Nationale Ballet van Zaïre op. Na hun onafhankelijkheid proberen Afrikaanse landen hun identiteit te bepalen. Wat een formidabel laboratorium had kunnen zijn, werd al snel ingezet als propaganda en werd een bron van een bitse politieke strijd op het continent. Op vraag van NTGent, creëert de wereldbefaamde Congolese choreograaf en regisseur Faustin Linyekula een voorstelling waarin hij nadenkt over de sleutelmomenten in de geschiedenis van het theater. Samen met MamanWawina, Maman Ndjoku en Papa Ikondongo, drie leden van het Nationale Ballet sinds 1974, en acteurs Papy Maurice Mbwiti en Oscar Van Rompay, onderzoekt hij wat de jonge Congolese staat had kunnen worden.
De voorstelling maakt deel uit van een reeks, die afgetrapt werd door Milo Rau met het bejubelde La Reprise. Histoire(s) du Théâtre II had eigenlijk vorig seizoen in première moeten gaan, maar werd toen uitgesteldomwille van visaproblemen.
Spel: Papy Maurice Mbwiti, Oscar Van Rompay, Ikondongo Mukoko, Wawina Lifeteke, Marie-Jeanne Ndjoku Masula, regie: Faustin Linyekula, taal: Engels, Nederlands en Frans gesproken.

Praktische info:
- Waar? Minardschouwburg, Walpoortstraat 15, Gent
- Wanneer? Zaterdag 28 maart 2020 om 20.00 uur. We verzamelen om 19.10 uur rechtstreeks aan de ingang van de schouwburg, zodat men ons het gebruik van de audiodescriptie-toebehoren kunnen uitleggen. Bovendien voorzien ze nog een korte inleiding op de voorstelling, inclusief stemherkenning door de acteurs.
- Duur van de voorstelling? Nog te bepalen
- Wie begeleiding nodig heeft van Gent-Sint-Pieters, meldt dit bij inschrijving en komt om 18.30 uur naar de krantenkiosk van station Gent-Sint-Pieters. Daar nemen we samen tram 2 om 18.50 uur tot aan halte Vogelmarkt. Van daar gaan we te voet tot aan de schouwburg.
-Laat bij inschrijving ook weten als je een blindgeleidehond hebt of met de rolwagen komt en of je audiodescriptie wenst.
-Prijs kinderen, leden en hun eerste begeleider betalen elk 12,00 euro. Houders van een UiTPAS met kansentarief betalen elk 4,80 euro. Gelieve dan jouw UiPASnummer door te geven bij inschrijving.
-Je krijgt van NTGent na inschrijving een mailtje met de betalingsgegevens en de vermelding voor jouw overschrijving. Indien je niet wenst dat jouw mailadres wordt doorgegeven aan NTGent, mag je dit melden bij inschrijving.

Kinderen, leden en hun eerste begeleider betalen elk 12,00 euro.

Plaats: Minardschouwburg, Walpoortstraat 15, Gent

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 17 maart op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding ‘200328’.

Nico De Rechter (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0494 22 53 65