Gegidst bezoek Kerkhof van Laken

Brussel (Laken), dinsdag 12 november 2019

Een bezoek aan het kerkhof van Laken - ook gekend als het Père Lachaise van Brussel - is zeker een aanrader. We maken kennis met de unieke ondergrondse grafkelders en krijgen meer uitleg over funeraire symboliek. Samen ontdekken we de grafmonumenten van enkele (Brusselse) persoonlijkheden waaronder de familie Delhaize, operazangeres 'La Malibran', architect Joseph Poelaert, oprichter van GB-Inno-BM François Vaxelaire, kunstschilder Fernand Khnopff, de eerste vrouwelijke doctor in de rechten in België Marie Popelin en vele anderen. Op het kerkhof bevindt zich eveneens één van de originele sculpturen van 'De Denker' van Rodin en je vindt hier het meest romantische graf van het land.
Als je meer wil weten over deze inspirerende plaats, verwachten we je onderaan de grote trappen in het station Antwerpen-Centraal om ten laatste 9.50 uur. Vanaf daar gaan we in groep naar Laken. Vergeet zeker je lunchpakket niet mee te nemen!!! In onze vraagprijs zit alvast een gratis drankje als ook je betaling voor de gegidste rondleiding. Onze gids wacht ons op aan metrohalte Bockstael dat op 10 minuten wandelen ligt van het mooie kerkhof. Om 13 uur begint de rondleiding. Deze duurt ongeveer 3 uur. Nadien trekken we terug richting Antwerpen.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Dorothy op het nummer 03 646 60 73 of op 0486 10 11 03 of door ze een mailtje te sturen naar doro.db@telenet.be.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 12,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 15,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 9,00 euro. Derden betalen 3,00 euro extra.

Plaats: Kerkhof van Laken, Onze-Lieve-Vrouwvoorplein, Brussel (Laken)

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘191112’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03