Filosofiefestival "Nacht van de vrijdenker"

Gent, zaterdag 09 november 2019

Filosofiefestival 'Nacht van de vrijdenker' brengt toonaangevende denkers uit binnen- en buitenland samen rond vragen die ertoe doen. Gerenommeerde filosofen, wetenschappers en opiniemakers gaan in op de belangrijkste uitdagingen en vraagstukken van onze tijd. De Nacht brengt een wervelwind aan inzichten en ideeën die je geest stimuleren, opent nieuwe perspectieven en biedt verdieping op het scherpst van de snee. Ontregelend en ontwarrend. Hebben voor de editie van 2019 alvast hun komst bevestigd: Susan Neiman, Philippe Van Parijs, Herman Van Goethem, Francesca Minerva en Griet Vandermassen.

Susan Neiman is een Amerikaanse moraalfilosoof en geldt als een van de belangrijkste politiek-filosofische schrijvers van deze tijd.
Philippe Van Parijs is een van de meest vooraanstaande politieke filosofen en economisten in België. Op de NACHT VAN DE VRIJDENKER denkt hij na over de voor- en nadelen van een groei-economie en gaat hij op zoek naar economische alternatieven.
Historicus en jurist Herman Van Goethem is rector van de Universiteit Antwerpen. Van Goethem zet aan tot nadenken over een onverwerkt verleden en het opnemen van morele verantwoordelijkheid over dat verleden.
Filosofe Francesca Minerva is verbonden aan de universiteiten van Gent en Oxford. Minerva pleit voor hulpverlening, denk aan plastische chirurgie, aan apert lelijke mensen.
Griet Vandermassen is germaniste, filosofe en auteur van ‘Dames voor Darwin. Over Evolutietheorie en feminisme’. Feministen moeten, volgens Vandermassen, wel hun biofobie bijstellen en erkennen dat man-vrouwverschillen een oorsprong hebben in onze biologie en evolutionaire geschiedenis.

Meer info over de line-up vind je op https://www.vooruit.be/nl/agenda/1882//Nacht_van_de_Vrijdenker/ of bij VeBeS Oost-Vlaanderen!

Praktisch:
-We verzamelen om 16.15 uur aan de krantenkiosk in Gent-Sint-Pieters en nemen een taxi tot aan de ingang van de Vooruit en ook terug. De kosten (geschat 18 euro H/T) daarvoor worden ter plekke gedeeld en betaald door het aantal inzittenden. Het einduur van de voorstelling is op het moment van het schrijven van dit artikel nog niet gekend.
-De prijs is een richtprijs op het moment van het schrijven van dit artikel. De uiteindelijke deelnameprijs zal rond deze prijs schommelen.

Kinderen, leden en hun eerste begeleider betalen elk 27,00 euro.

Plaats: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 22 oktober op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding ‘191109’.

Nico De Rechter (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0494 22 53 65