Tope kletsen: door 'het venster van de wereld' kijken- en wat als je niet of niet goed ziet?

Kortrijk, dinsdag 21 mei 2019

Televisie in de jaren zestig: dat was een wonder; daarvoor bleef je aan de etalage van een radio- en tv winkel staan om te kijken naar het gewemel op dat schermpje. Je mocht dat doen, je deed het meestal in gezelschap van anderen en je werd er niet scheef om bekeken. Naar een tv in een etalage staan kijken was oké toen, maar als je dat in de jaren tachtig nog deed was je een arme drommel die thuis geen tv had...

Nu hebben we allemaal een tv, met een overweldigend aanbod van zenders en programma's. Nu horen we vaak de klacht dat er nooit iets is op tv, dat weten we omdat de meesten onder ons toch dagelijks tijd voor het scherm doorbrengen. En daar gaan we eens over praten: Hoe kan je als mens met een visuele beperking toch van tv genieten? Jan Gosselin is daar ervaringsdeskundige in en zal ons onderhouden over de technische middelen die ons tv-kijken aangenamer maken. We kunnen aansluitend wat redekavelen over memorabele tv-ervaringen en herinneringen aan geliefde of gehate programma's. De bijeenkomst sluiten we traditioneel af met koffie en boterkoeken.

Praktisch: Jan en begeleider Lucien komen aan in Kortrijk spoor 2 om 14.04 uur. Wie met ons meewil kan ons daar opwachten. Wie rechtstreeks naar het oog@telier gaat meldt bij inschrijving 'rechtstreeks'. Begin van de activiteit: 14.00 uur in het oog@telier.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 3,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 3,75 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 2,25 euro. Derden betalen 0,75 euro extra.

Plaats: Oog@telier, Langemunteplein 5, Kortrijk

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 14 mei op 050 40 60 19 of via e-mail west-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8600 0180 3673 van VeBeS West-Vlaanderen met vermelding ‘190521’.

Tot dinsdag 21 mei! We zijn nu al benieuwd naar jullie verhalen.

Jan Gosselin en Lucien Huyghe (bestuur West-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0494 31 87 24