Toneel "Black" met Audiobeschrijving

Brugge, donderdag 25 april 2019

De nationale driekleur staat symbool voor de trilogie 'The Sorrows of Belgium' waarin Luk Perceval de komende jaren wil inzoomen op drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis. Voor 'Black' verdiept hij zich in de exploitatie van Congo door Leopold II. 'Yellow' behandelt de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens Wereldoorlog II en in 'Red' belicht hij de terroristische aanslagen in 'hellhole' Brussel.

Als inspiratiebron voor 'Black' gebruikt Perceval het reisverslag van één van de eerste Congoreizigers in de geschiedenis: de Afro-Amerikaan William Henry Sheppard. Hij reisde in 1890 vanuit New York naar Afrika als missionaris voor de Presbyteriaanse kerk. Dit bezorgde hem achteraf de bijnaam 'The Black Livingstone'. Na zijn terugkeer levert hij zware kritiek op de wantoestanden in Congo en klaagt hij de mensonterende exploitatie door Leopold II aan. Wij van VeBeS krijgen de kans om dit stuk met Audiobeschrijving te beleven.

We verzamelen aan het station van Brugge om 18.50 uur. Laat bij inschrijving weten of je al dan niet rechtstreeks gaat. Aan het station nemen we samen de bus richting de Stadsschouwburg. We worden om 19.15 uur verwacht voor een korte inleiding en het testen van de zendertjes. De eigenlijke voorstelling begint om 20 uur.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 11,50 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 14,38 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 8,62 euro. Derden betalen 2,88 euro extra.

Plaats: Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, Brugge

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 5 april op 050 40 60 19 of via e-mail west-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8600 0180 3673 van VeBeS West-Vlaanderen met vermelding ‘190425’.

Kom je dit prachtige toneel samen met mij bekijken? Ik hoop in elk geval van wel!
Tot dan!

Larangé Leticia (bestuur West-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0494 31 87 24