Vleeshuis en beklimming Kathedraaltoren (VOLZET)

ANTWERPEN, vrijdag 12 juli 2024

We beginnen onze tocht in Museum Vleeshuis, het oudste niet-kerkelijke gebouw van Antwerpen. . In het najaar sluit het muziekmuseum voor enkele jaren de deuren omwille van een totaalrestauratie. Je komt er alles te weten over torenmuziek, je ziet een reconstructie van de laatste ambachtelijke klokkengieterij van Jacques Sergeys en je leert stap voor stap hoe de grote, bronzen klokken gemaakt werden en nog steeds gemaakt worden
Na een korte rondleiding gaat het te voet naar de kathedraal voor een steile, maar fascinerende wandeling door eeuwen Antwerpse geschiedenis. We beklimmen de Onze-Lieve-Vrouwetoren en ontdekken zijn verhaal, zijn veelzijdige belfortfunctie als brandwacht en uitkijktoren, en de impact ervan op het dagelijkse leven van de Antwerpenaar. Helemaal boven wacht een adembenemend panorama met uitzicht op Museum Vleeshuis, dat als middeleeuwse wolkenkrabber mee de skyline van Antwerpen bepaalt. De gids geeft je ruim de tijd om op adem te komen. Ook als je het niet kunt zien, zul je dit moment intens ervaren. Bij helder weer zie je de Sint-Romboutstoren in Mechelen, soms zelfs het Atomium in Brussel. Daarna volgt de lange weg terug naar beneden.
Dit is een activiteit voor wie erg goed te been is, dat geldt ook voor de begeleiders, onderschat het niet, je moet 515 treden naar boven en weer terug, er is geen sprake van een lift. Schrijf je in bij Eric op eric.van.damme2@icloud.com of bel hem op 0478 33 13 20.
We spreken af aan de uitgang van de metro op de Groenplaats om ten laatste 12.10 uur, vandaar gaan we te voet naar het Vleeshuis. Wie rechtstreeks komt, is om 12.20 uur aan de ingang van het museum.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 15,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 18,75 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 11,25 euro. Derden betalen 3,75 euro extra.

Plaats: Vleeshuis, Vleeshouwersstraat 38, ANTWERPEN

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘240712’.

Eric Van Damme (stuurgroep Antwerpen)
SOS-nummer: 0478 33 13 20