The Chachas in Zwaneberg

Heist-op-den-Berg, maandag 19 februari 2024

A trip down memory Lane. De jaren vijftig, zestig en zeventig. Toen mensen nog een hele nacht gingen dansen op livemuziek! In ieder dorp, elke stad waren er orkestjes. Muzikanten waren het hele weekend onderweg om ergens met toewijding en vakmanschap een bal te spelen. Ze speelden niet alleen alle hits van hun generatie, maar via de komst van de radio en jukebox maakten ze ook kennis met rock-‘n-roll en Angelsaksische pop. In de jaren 80 met de opkomst van Deejays verdwenen helaas de balorkesten. De beste muzikanten vonden onderdak als backing- of begeleidingsmuzikant van bekende soloartiesten.

Maar nu is het balorkest weer helemaal terug met The Chachas. Deze fenomenale band is samengesteld uit muzikanten die in een (ver) verleden zelf alle baancafés, casino’s, chique hotels, theaterzalen afschuimden met hun orkestjes.

The Chachas hebben honderden liedjes op het repertoire staan, in alle mogelijke ritmes, stijlen en genres zoals polka’s, walsen en evergreens. Of het nu een nummer van Tom Jones, Will Tura, ABBA of Jerry Lee Lewis is, ze spelen de pannen van het dak.

Herbeleef samen met balorkest The Chachas en verteller Karel Michiels (auteur van het boek De gouden jaren van de balorkesten. Dans met mij tot morgenvroeg) de sfeer van deze gouden periode.

Dans met mij tot morgenvroeg is het ultieme eerbetoon aan die muzikanten die Vlaanderen in de 2de helft van de 20ste eeuw hebben leren dansen en iedereen zoveel plezier bezorgden.
Wij spreken af om ten laatste 13.30 uur in de inkomhal van het cultuurcentrum. Een lid van de stuurgroep wacht je op met de tickets.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Lesley op 0486 84 48 87 of via lesdeceulaer@gmail.com.

Leden en kinderen betalen 12,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel.

Plaats: Cultureel Centrum Zwaneberg, Cultuurplein 1, Heist-op-den-Berg

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘240219’.

Lesley De Ceulaer (stuurgroep Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 87