Smartphone-introductie

KORTRIJK, maandag 27 maart 2023

Mobiele ICT-toestellen zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Langs alle kanten voel je de druk om zo’n toestel altijd en overal op zak te hebben. VeBeS en het Oogatelier van Licht en Liefde organiseren een info- en adviessessie over het gebruik van de smartphone, als introductie op een volledige cursus digitale basisvaardigheden. Profiteer van deze kans!
Steeds meer organisaties en officiële instanties schakelen over naar digitale toepassingen om informatie te delen of voor het indienen van aanvragen. We worden als het ware gedwongen om op de digitale trein te springen… Veel mensen met een visuele handicap twijfelen echter of ze een smartphone wel kunnen gebruiken. Is het wel nodig? Is het niet te moeilijk? Is het veilig? Kan ik dat nog wel leren?
En wat als je nog geen smartphone hebt, maar overweegt om er een aan te schaffen? Of je hebt een toestel, maar dat is stilaan aan vervanging toe. Dan is de kans groot dat je door het bos de bomen niet ziet. Het aanbod is immers héél groot en roept al snel veel vragen op. Kies ik een smartphone of een tablet? Een Android-toestel of een Apple-product? En welk toestel voldoet dan het beste aan mijn persoonlijke behoeften? Maar vooral: welk toestel is optimaal toegankelijk voor mij?
Tijdens een informatie- en adviessessie krijg je het antwoord op al die vragen!
VeBeS wil je graag overtuigen én helpen om de digitale stap te zetten en organiseert daarom, samen met de ICT-experten van Blindenzorg Licht en Liefde, een opleidingstraject in het gebruik van de smartphone. Na de eerste infosessie kun je inschrijven voor een basiscursus, waarin we jou stapsgewijs leren werken met jouw toestel. Je kunt er ook kennismaken met de belangrijkste toepassingen (ook ‘apps’ genoemd) die jou het leven gemakkelijker kunnen maken.
We houden de kostprijs bewust heel laag, zodat dit geen extra drempel hoeft te zijn. Als je een begeleider meebrengt, kan die zelfs gratis deelnemen. Zo heb je thuis misschien straks je eigen private helpdesk!
De eerste informatie- en adviessessies vinden plaats op de volgende locaties en data:

  • Maandag 20 maart: vlaamsoogpunt/Oogatelier Gent, van 9.30 tot 12.30 uur. Adres: Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent. Uiterste inschrijvingsdatum: 13 maart.
  • Dinsdag 21 maart: vlaamsoogpunt/Oogatelier Veltem, van 13 tot 16 uur. Adres: Groenstraat 62, 3020 Veltem. Uiterste inschrijvingsdatum: 13 maart.
  • Donderdag 23 maart: vlaamsoogpunt/Oogatelier Antwerpen, van 9.30 tot 12.30 uur. Adres: Durletstraat 43, 2018 Antwerpen. Uiterste inschrijvingsdatum: 13 maart.
  • Maandag 27 maart: vlaamsoogpunt/Oogatelier Kortrijk, van 9.30 tot 12.30 uur. Adres: Lange Munteplein 5, 8500 Kortrijk. Uiterste inschrijvingsdatum: maandag 20 maart.
  • Dinsdag 28 maart, vlaamsoogpunt/Oogatelier Hasselt, van 13 tot 16 uur. Adres: Kuringersteenweg 27, 3500 Hasselt. Uiterste inschrijvingsdatum: maandag 20 maart.

Na deze sessie zal op elke locatie ook een eerste vorming worden georganiseerd. Daarin leren we jou, in zes opeenvolgende lessen, de basisvaardigheden voor het gebruik van de smartphone.

Leden betalen 10,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel.

Plaats: vlaamsoogpunt Kortrijk, Lange Munteplein 5, KORTRIJK

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 20 maart op 02 212 11 10 of via e-mail info@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE15 8538 8664 7730 van VeBeS Nationaal met vermelding ‘230327’.

Bij de betaling vermeld je ook ‘digitale informatiesessie’ + de locatie waar je deelneemt.

VeBeS Nationaal