T-BUDDY’S! Doe je mee?

15 oktober: DAG VAN DE WITTE STOK! Meer dan ooit vragen we aandacht voor de mobiliteit en sociale inclusie van blinde en slechtziende mensen. Voelen en contact maken is voor hen superbelangrijk, maar nu moet iedereen afstand houden. Omstaanders zijn bang om te helpen en reageren soms boos als het mis loopt. Ze beseffen niet hoezeer mensen met verminderd zicht nu op zichzelf aangewezen zijn. Moedeloosheid, isolement en eenzaamheid liggen op de loer. Daarom lanceert Licht en Liefde vandaag de T-BUDDY’S! Doe je mee?

T-BUDDY’S is een project in samenwerking met De Warmste Week. Netwerkdirecteur Jan de Smedt geeft een woordje uitleg:

“Tijdens de lockdown werkten we met vrijwilligers die mensen opbelden voor een babbeltje. Zo hebben we honderden personen bereikt en dat werd erg goed onthaald. Het teleteam luisterde echt en kon hulp inschakelen bij problemen. Nu corona weer in opmars is, zoeken we extra tele-vrijwilligers. Al wie gemotiveerd en geëngageerd is, kan helpen. Als T-BUDDY bel je thuis mensen op, wanneer het jou past. Een warm hart en een luisterend oor, meer heb je niet nodig. Je krijgt een opleiding en je telefoonkosten worden vergoed.”

WORD JIJ OOK T-BUDDY?? Voor meer info surf je naar https://dewarmsteweek.be/projecten/t-buddys-bel-blinde-en-slechtziende-mensen-op-voor-een-deugddoende-babbel.

Deel alsjeblieft dit bericht. Dankjewel!!!