Oostende Sand City Dreams op zondag 29 september 2019

Wij vernamen via een lid dat er op zondag 29 september gratis toegang is voor personen met een visuele handicap en de beelden mogen dan ook worden aangeraakt.

Artiesten uit de hele wereld creëren een droomstad in zand vol emoties en avontuur. Ontdek deze bijzondere tentoonstelling op het Groot Strand van Oostende.
De leukste stad van het land staat op het strand, met de grappigste inwoners op het zand. Om elke hoek schuilt een verrassing.
Circa 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, creëren uit niet minder dan 240 vrachtwagens Ardens grottenzand, een beeldengalerij van ruim 10.000 m² op het Groot Strand van het Oostende.
De reusachtige sculpturen van 2 tot 12 meter hoog zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Speciaal aangelegde paden maken het festival volledig rolstoeltoegankelijk, het wandelparcours bedraagt ongeveer 1 kilometer. Reken op één uur voor uw bezoek.
Het Zandsculpturenfestival in Oostende staat vermeld in het Guinness Book of Records sinds 2010 als grootste festival in z’n soort.