Spektakelmusical met AD 'Daens' op zondag 14 juni 2020

Profiteer van dit aanbod! Speciaal voor blinden en slechtzienden en hun familie reserveerde VeBeS 2 tribunes, ja hoor, je leest het goed, 2 volledige tribunes van meer dan 200 plaatsen bij Studio 100.

Je hoeft je dus niet te beperken tot jezelf en je begeleider. Vandaag kun je met je hele gezin (maximaal 5 personen) genieten van dit spektakel en dit aan voordelige voorwaarden die we met Studio 100 hebben onderhandeld! Dit kon enkel en alleen dankzij jullie massale opkomst bij de allereerste musical met AD (musical ’40-45’) in 2019. Door jullie vele enthousiaste reacties hebben we de samenwerking vernieuwd voor de musical ‘Daens’. Speciaal voor ons bieden ze de musical op zondag 14 juni om 14 uur aan met audiodescriptie.

Ze voorzien de mobiele tribune van hoofdtelefoons waardoor je de hele musical duidelijk kunt horen. Dit is zo voor iedereen in het publiek, dus ook voor de andere bezoekers. De live audiodescriptie ontvang je door dezelfde hoofdtelefoon. En deze is natuurlijk enkel voor onze twee voorbehouden tribunes.

Onze groep mag vroeger binnen om rustig plaats te nemen. Daarna krijg je via de audiodescriptie een sfeervolle inleiding op het spektakel dat je te wachten staat. Wat hebben we nog voor jullie kunnen onderhandelen? Een aanzienlijke korting op de ticketprijs.

Het verhaal gaat als volgt: De musical neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren en meedogenloze fabrieksopzichters (Manou Kersting).

Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), aantreft wanneer hij terugkeert naar zijn broer (Jan Schepens) in zijn geboortestad Aalst.
De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij en de plaatselijke priester (Peter Thyssen). Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.
In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette (Free Souffriau), pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter (Jelle Cleymans). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.

Als je wil weten hoe dit verder afloopt, bestel dan je tickets bij VeBeS. We verwachten je in de inkomhal ten laatste om 13.15 uur. Aangezien onze groep iets vroeger binnen mag, vragen we je om hiermee zeker rekening te houden.
We raden je aan om zoveel als mogelijk met de wagen te komen tot in Puurs. Er is een parking alsook een KISS en RIDE strook. Indien je nog een chauffeur of vanaf station Puurs vervoer zoekt, laat ons dit dan bij inschrijving weten.

Inschrijven voor de musical doe je zo snel mogelijk bij Lesley De Ceulaer op het nummer 0486 84 48 87 of via mail op lesdeceulaer@gmail.com.

  • Prijs per ticket voor een luxeplaats (rij 1 tot en met rij 7): Je betaalt elk 82,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 102,50 euro. Begeleiders door ons aangesproken, betalen 61,50 euro.
  • Prijs per ticket in rang 1 (rij 8 tot en met rij 19): Je betaalt elk 62,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 77,50 euro. Begeleiders door ons aangesproken, betalen 46,50 euro.
  • Prijs per ticket in rang 2 (rij 20 tot en met rij 21): Je betaalt elk 52,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 65,00 euro. Begeleiders door ons aangesproken, betalen 39,00 euro.
  • Prijs per ticket in rang 3 (rij 22): Je betaalt elk 42,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 52,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 31,50 euro.
  • Prijs per ticket voor rolstoelgebruikers (maximaal 6 rolstoelplaatsen): Je betaalt elk 62,00 euro ook je eigen begeleider betaalt 62,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 77,50 euro. Begeleiders door ons aangesproken, betalen 46,50 euro.

Plaats: Montea-site, Schoonmansveld 18, Puurs
Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘200614’.

VeBeS regio’s Oost- en West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar om je op een comfortabele manier van en naar het studio 100 pop-uptheater te brengen. We leggen samen een autocar in. Vertrekken doen we vanuit Brugge, aan de achterkant van het station. Mensen uit Kortrijk kunnen met de trein naar Gent en daar op de autocar stappen. We zijn bereid ook met de wagen vanuit Kortrijk naar Gent te rijden als we hiervoor vrijwilligers vinden. In Gent wordt de groep vervolledigd aan het Vlaamsoogpunt, Kortrijksesteenweg 304, op 10 minuutjes van het station. Met zijn allen komen we in Puurs aan, waar ons een fantastische musical ervaring wacht.
Wens je een plaatsje op onze bus, laat dat dan, na het reserveren van je ticket(s), snel weten aan Nico, bestuur Oost-Vlaanderen, via nico.derechter@vebes.be of 0494 22 53 65 (na 19 uur). 
Een heen- en terugrit kost je 15 euro per plaats. Het verschuldigde
bedrag hiervoor schrijf je over op rekening IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding '140620' en de namen van de personen voor wie je betaalt.
Verdere info over opstapplaatsen, uur van opstappen en eventuele
andere afspraken, volgen in de Tibsz van maart-april.