Zonder afspraak – Tussen droom en daad staat… je familie (met audiodescriptie)

Vanaf dinsdag 18 april kan je op Canvas genieten van de nieuwe eigentijdse comedyreeks ‘Zonder afspraak’ over een Gentse kapper van Turkse afkomst die droomt van een muzikale carrière en daardoor zijn gezin, zijn omgeving en vooral zichzelf in de problemen brengt.

Het is een comedy van eigen bodem over de dromen die we allemaal koesteren, de praktische bezwaren die daarbij in de weg staan, en de soms verrassende en verregaande gevolgen wanneer die twee botsen. Deze reeks is ook beschikbaar met audiodescriptie.

Aziz is 40 en runt het kapsalon ‘Zonder afspraak’. Maar eigenlijk zou hij veel liever muzikant zijn. Op een dag besluit hij ervoor te gaan, een beetje geholpen door het toeval, een vroege midlifecrisis en een buurman die hem onbewust een duwtje in de rug geeft. Maar tussen droom en daad staan onder meer zijn nuchtere vrouw, een eigenzinnige tienerdochter, een zoon met eigen plannen, een kritische vader, een criminele schoonbroer en een bende afpersers. Kortom: de perfecte arena voor een snedige en snelle comedy vol misverstanden, gefnuikte ambities, gebroken harten, pittige ruzies en pijnlijk herkenbare confrontaties.

‘Zonder afspraak’ is een samenwerking van Canvas met het productiehuis W2 van Willem Wallyn. Die schreef eerder onder meer het scenario van ‘1985’ voor Eén en ‘De 16’ en ‘Albatros’ voor Canvas, maar bij ‘Zonder afspraak’ is hij de producentHet scenario is van de hand van Nuran Karaca (‘Spitsbroers’) en Yahya Terryn (‘Professor T.’), die ook de regie deed. De cast bestaat in grote mate uit Turkse Gentenaars, zoals Ali Can Ünal (‘Amigo's’ en ‘De Shaq’), Souad Boukhatem (‘De Twaalf’, ‘Offline’, ‘De Maagd van Gent’) en muzikant Farouk Jomâa N. Ben Ali, naast onder meer Tom Vermeir (‘1985’, ‘Twee zomers’, ‘De twaalf’), Aimé Claeys (‘1985’en Ann Miller (‘Twee zomers’, ‘De bunker’).

Praktisch: Je kan de reeks vanaf 18 april volgen met audiodescriptie op Canvas via het taalkeuzemenu om 22.00 uur, of vanaf 19 april met open audiodescriptie op het Ketnet-kanaal omstreeks 21.25 uur.

Bron foto: VRT max