Volg de beklijvende documentaire-reeks: 'Metissen van België' met Audiodescriptie

Vanaf dinsdag 21 juni kun je omstreeks 21.20 uur op Canvas wekelijks kijken naar de nieuwe beklijvende docu-reeks ‘’Metissen van België’.

Deze reeks vertelt het schrijnende verhaal van koloniale kinderen van gemengd bloed. U kan de afleveringen ook bekijken op VRT NU en op het Ketnet-kanaal met open audiodescriptie.

Precies 60 jaar na de onafhankelijkheid van Rwanda en Burundi vertelt de driedelige reeks de onthutsende geschiedenis van meer dan 300 metissen uit de Belgische koloniale periode in Rwanda. De makers van de reeks doen dat aan de hand van het levensverhaal van drie van hen: Jaak, Paul en Jacqueline. Als onwettige kinderen van een witte vader en een zwarte moeder werden ze door de Belgische overheid weggehaald bij hun moeder en in het internaat van Save in Rwanda geplaatst. Net voor de onafhankelijkheid moesten ze ook daar weg en werden ze halsoverkop naar België overgebracht. Daar kwamen ze ontworteld en getraumatiseerd terecht in een adoptiegezin of een weeshuis. Het waren gebeurtenissen die hun hele verdere leven tekenden. Pas in 2015 kregen ze toegang tot hun officiële dossier en konden ze op zoek gaan naar hun roots.

Praktisch: Vanaf dinsdag 21 juni op Canvas, met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze. Op het Ketnet-kanaal kun je de aflevering met open audiodescriptie bekijken omstreeks 22.10 uur.

Je kunt alle aflevering ook bekijken op VRT NU in de categorie Audiodescriptie.

 

Bron afbeelding: vrtNU