Supporter mee voor de Rode Duivels en geniet van de matchen van Oranje met audiodescriptie

Over tien dagen begint het EK Voetbal in Duitsland en net zoals bij het WK in Qatar voorziet VRT audiodescriptie bij alle wedstrijden van de Rode Duivels. Ook de openingsmatch, de wedstrijden van Oranje, en de halve finales en de finale zullen audiodescriptie krijgen.

VRT werkt hiervoor samen met NOS en het Vlaams expertisecentrum Inter. Bij de wedstrijden van de Rode Duivels zullen onze eigen audiobeschrijvers te horen zijn - zowel in België als in Nederland - en bij de matchen van Oranje zendt VRT het signaal van NOS uit. De commentatoren bij VRT zijn Gunther Hilkens, Michiel Malchair en Dries Van Rompaey. De NOS zet Chris Wobben, Anne Pieter de Jong en Krijn Schuitemaker in.
Digitale kijkers kunnen kiezen voor audiodescriptie via het taalkeuzemenu van hun digicorder en ook op VRT MAX is audiodescriptie beschikbaar.
Via je VRT-profiel kun je aangeven of je de video’s op VRT MAX graag bekijkt met audiodescriptie. Door dit aan te geven, krijg je automatisch audiodescriptie te horen bij alle nieuwe programma’s waarvoor er audiodescriptie beschikbaar is. Je kunt in de videospeler ook zelf bepalen of je de audiodescriptie alsnog wil uitzetten. Wil je graag weten hoe je deze optie kan activeren via je VRT-profiel, volg dan hun stappenplan via volgende link: stappenplan.

PRAKTISCH:

vrijdag 14 juni: openingsmatch Duitsland-Schotland – aftrap 21:00

zondag 16 juni: Polen-Nederland – aftrap 15:00

maandag 17 juni: België-Slowakije – aftrap 18:00

vrijdag 21 juni: Nederland-Frankrijk – aftrap 21:00

zaterdag 22 juni:  België-Roemenië – aftrap 21:00

dinsdag 25 juni: Nederland-Oostenrijk – aftrap 18:00

woensdag 26 juni: Oekraine-België - aftrap 18:00

dinsdag 9 juli: halve finale – aftrap 21:00

woensdag 10 juli: halve finale – aftrap 21:00

zondag 14 juli: finale – aftrap 21:00

 

Bron foto: VRT MAX