Nieuwe documentairereeks met audiodescriptie: Tom Waes reist terug in de tijd in 'Het verhaal van Vlaanderen'

Vanaf zondag 1 januari 2023 is het zover, dan start op Eén de nieuwe documentairereeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Deze reeks is te bekijken met VRT-audiodescriptie.

We staan er niet altijd bij stil, maar we zijn niet de eersten die op het grondgebied wonen dat we nu Vlaanderen noemen. Al tienduizenden jaren leven hier mensen. Mensen die, net zoals wij nu, hun weg zochten in het leven. In ‘Het verhaal van Vlaanderen’ zoekt Tom Waes uit wie die mensen waren, hoe ze leefden en hoe ze de geschiedenis mee vorm hebben gegeven.

Met de medewerking van talloze historici en archeologen legt Tom de puzzelstukken van het verleden samen. En hij gaat nog verder... Want Tom gaat ook zelf een kijkje nemen ín die geschiedenis. Het wordt een ware reis doorheen de tijd. Dankzij historische ensceneringen wordt het verleden tastbaar en is zowel Tom als de kijker erbij wanneer de geschiedenis wordt gemaakt. Oog in oog met een neanderthaler, vikings of Maria Van Bourgondië.

‘Het verhaal Van Vlaanderen’ is een uniek project waarbij de geschiedenis van deze streken als nooit tevoren voor een breed publiek wordt verteld. Een visueel indrukwekkende reeks die de kijker meeneemt naar ver vervlogen tijden, samen met Tom Waes - die met even grote verwondering in dat verleden rondloopt.

Praktisch:

Vanaf zondag 1 januari wekelijks om 20.00 uur op Eén met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze. Een 40-tal minuten later omstreeks 20.40 uur start de aflevering met open audiodescriptie voor iedereen op het Ketnet-kanaal, gevolgd door een nieuwe aflevering van ‘Onder Vuur’ met audiodescriptie. Je vindt de reeks ook terug op VRT MAX in de categorie audiodescriptie.

Voor meer info over ‘Het verhaal van Vlaanderen: Tom Waes reist terug in de tijd in Het verhaal van Vlaanderen (een.be)

 

Bron: vrt