De nieuwe Canvas-documentairereeks 'Besmet' met audiodescriptie

Vanaf maandag 30 november kan u op Canvas kijken naar ‘Besmet’ met audiodescriptie, een gloednieuwe vierdelige documentairereeks van Belgische makelij. De reeks is ook te zien op VRTNU en kan op zondagavond bekeken worden op het Ketnet-kanaal met open audiodescriptie.

Terwijl we vandaag met een wereldwijde pandemie geconfronteerd worden en er plots zeer veel aandacht is voor besmettelijke ziektes, vergaren wetenschappers in een prachtig art-decogebouw op het Antwerpse Zuid al meer dan een eeuw kennis over allerhande nieuwe en oude ziektebeelden. Hier, in het Instituut voor Tropische Geneeskunde, onderzoekt én bestrijdt men ziektekiemen die de wereldgezondheid in gevaar kunnen brengen. Hoe belangrijk dat is, hebben we de voorbije maanden samen ontdekt. Maar corona vormt niet de enige bedreiging, zo blijkt uit de reeks, die ons een unieke inkijk geeft in de werking en de geschiedenis van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Praktisch:
Vanaf 30 november elke maandag op Canvas om 21.20 uur met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze en op VRTNU. Op zondag wordt de aflevering herhaald op het Ketnet-kanaal met open audiodescriptie voor iedereen om 21.55 uur (na Black-out met audiodescriptie).

Afleveringen met open audiodescriptie op het Ketnet-kanaal worden uitgezonden op volgende dagen:
6 december om 21.55 uur;
13 december om 21.55 uur;
20 december om 21.55 uur;
27 december om 21.55 uur;

Je kunt de aflevering telkens ook bekijken op VRTNU in de categorie Audiodescriptie. https://www.vrt.be/vrtnu/categorieen/met-audiodescriptie/