Een nieuwe reeks van Dertigers met audiodescriptie: maak kennis met de vriendengroep

Vanaf maandag 13 maart start de nieuwe reeks van Dertigers op Eén met een volledig nieuwe vriendengroep. Deze nieuwe reeks is ook beschikbaar met VRT-audiodescriptie op Eén, VRT MAX en op het Ketnet-kanaal.

Vrienden Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami leerden elkaar in hun tienerjaren kennen bij de Chiro en werden praktisch familie. Zoveel jaren later zijn ze allen rond de dertig en bouwen ze hun leven uit in de Groene Gordel rond Brussel.
Daar komen heel wat uitdagingen en vraagstukken bij kijken, want dertig worden is een mijlpaal in ieders leven. Het punt waarop je verondersteld wordt om ‘echt’ volwassen te worden. Je te settelen, aan kinderen te beginnen, je carrière volop uit te bouwen, een eigen huis te kopen... De vriendengroep ervaart de druk die er door hun omgeving, de maatschappij en sociale media wordt opgelegd. Die druk kan motiverend werken, of net verstikkend. De vrienden gaan er elk op hun eigen manier mee om. Met goede intenties maar soms met verkeerde keuzes of foute ideeën.

De hoofdrollen in deze nieuwe reeks van Dertigers worden vertolkt door Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad.

Praktisch: Vanaf maandag 13 maart van maandag tot donderdag rond 21.30 uur op Eén met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze. Een dag later kan je op het Ketnet-kanaal terecht voor de herhaling met open audiodescriptie om 21.00 uur.

Je vindt de volledige reeks ook terug op VRT MAX in de categorie audiodescriptie.

 

Bron foto: vrt één