Dertigers Seizoen 3 met audiodescriptie komt eraan!

Vanaf maandag 5 april kan je op Eén zes weken lang naar het derde seizoen van Dertigers met audiodescriptie kijken. De reeks is ook te zien op VRT NU of een dag later met open audiodescriptie op het Ketnet-kanaal. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn al bevriend sinds hun studententijd in het bruisende Antwerpen, maar de eens zo hechte groep dertigers heeft het moeilijk.

De vrienden krabbelen recht na het onverwachte vertrek van Saartje. Zonder veel uitleg verbrak ze haar relatie met Pieter en keerde, onder dwang van zijn ex An, terug naar Londen. Omdat niemand de ware reden van haar vertrek kent, stuit Saartje natuurlijk op veel onbegrip. Maar ze zal er alles aan doen om haar geheim te bewaren en zo Pieter en zijn zoontje Lucas te beschermen.

Ook Tinne kreeg een opdoffer: net nu zij en Bart beslist hadden om uit elkaar te gaan, blijkt ze zwanger te zijn. Uiteraard heeft Tinne schrik om dit nieuws aan Bart te vertellen. Hoe zal hij reageren? Tinnes onverwachte zwangerschap zorgt ook voor verdeeldheid in de groep. Want zelfs al zijn Alex en Elias volop hun trouwfeest aan het voorbereiden, hun kinderwens steekt steeds feller de kop op. En bij hen is dat natuurlijk niet zo vanzelfsprekend.

Voor Nora lijkt het allemaal goed te gaan, ze is dolverliefd op Hans en het contact met haar plusdochter Claire loopt perfect. Maar het leeftijdsverschil tussen haar en Hans blijkt toch een struikelblok: ze hebben elk andere verwachtingen van het leven...

 Praktisch:
Vanaf maandag 5 april van maandag tot donderdag op Eén omstreeks 21.25 uur met gesloten audiodescriptie via de taalkeuze. Een dag later kan u op het Ketnet-kanaal om 21 uur de herhaling met open audiodescriptie voor iedereen bekijken.

LET OP! Tijdens de finaleweek van Dertigers (11/05 t.e.m. 14/05) is er ook de Koningin Elisabethwedstrijd en zal de uitzending op het Ketnet-kanaal pas om 22.25 uur starten. Deze afleveringen worden de week nadien van dinsdag 18/05 t.e.m. vrijdag 21/05 op het gewone uur herhaald.

Je kunt alle afleveringen ook meteen bekijken op VRT NU in de categorie Audiodescriptie, hier kun je ook de audiogids terugvinden met meer informatie over de personages en de locaties. Hier de link: Audiodescriptie | VRT NU

 Voor wie zijn geheugen nog even wil opfrissen: seizoenen 1 en 2 zijn nu te (her)bekijken via VRT NU in de categorie Audiodescriptie.

Veel kijkplezier!