De twaalf: de Assepoestermoord

Vanaf zondag 3 september kan je op VRT 1 terecht voor de tweede reeks van ‘De Twaalf’. Deze reeks wordt ook aangeboden met VRT-audiodescriptie.

Wie geloof jij? Dat is de kernvraag in de tweede reeks van ‘De Twaalf: de Assepoestermoord’. Twaalf burgers krijgen de loodzware taak om te beslissen over het lot van een vader en zijn dochter. Anton Bergman (Koen De Graeve) en zijn dochter Julie (Lou Miller) worden beschuldigd van de moord op ex-partner en stiefmoeder Marianne (Katrien De Ruysscher). Het wordt een zenuwslopende ervaring voor alle betrokkenen. Want hoe beslis je als buitenstaander over iemands schuld of onschuld? En welke blijvende impact heeft dit op je eigen leven? 
Een twaalfkoppige jury beslist over het lot van Julie en Anton. Maar daarnaast hebben de juryleden ook hun eigen leven en privéproblemen, die impact hebben op hoe ze de zaak beleven en omgekeerd. Nico (Emilie De Roo) is gerechtsjournaliste. Ze is dan ook enthousiast wanneer ze eindelijk zelf in een volksjury mag zetelen en vastbesloten een weloverwogen oordeel te vormen. Maar wanneer haar tienerzoon wordt beschuldigd van het verspreiden van naaktfoto's en beweert onschuldig te zijn, beginnen haar emoties steeds meer in de weg te zitten. Murad (Yassine Ouaich) is een succesvolle en hardwerkende vastgoedmakelaar. Hij heeft al snel een oordeel klaar over de beschuldigden. Maar wanneer zijn zus aan de deur staat, wordt hij geconfronteerd met een geheim uit het verleden. De al wat oudere Catherine (Chris Nietvelt) blijft alleen achter wanneer haar man hertrouwt en haar dochter naar het buitenland trekt. Dankzij mede-jurylid Vanessa (Viv Van Dingenen) leert ze jurylid Jacob (Jobst Schnibbe) kennen. Kan ze op latere leeftijd toch nog de ware liefde vinden? 

PRAKTISCH: Vanaf 3 september elke zondagavond om 21.05 uur op VRT 1 met audiodescriptie via het taalkeuzemenu of met open audiodescriptie op het Ketnet-kanaal omstreeks 21.10 uur.

 

Foto: bron vrt.