'De club (waar je niet wil bij horen)'

Vanaf 6 september kan je op VRT 1 terecht voor de nieuwe authentieke en warme fictiereeks ‘De Club’. De reeks behandelt een onderwerp waar vele Vlamingen mee te maken krijgen, maar waar weinigen graag over praten. Deze reeks wordt ook aangeboden met VRT-audiodescriptie.

Daar zitten ze dan, beschaamd voor zich uit te staren in de kille wachtzaal van de dienst fertiliteit. Bert en Kirstie, Ziggy en Charlie, en Ellen en Ellen. Drie koppels die nooit gedacht hadden dat ze terecht zouden komen bij de afstandelijk academische en wat vreemde fertiliteitsarts Eva Deseure. Een kindje krijgen zou makkelijk moeten zijn, toch? 
Ze hadden ook nooit verwacht dat ze een hechte vriendschap zouden sluiten met elkaar. Maar toch gebeurt het. Omdat ze elkaar begrijpen en samen vluchten voor de vaak botte en onverschillige buitenwereld die hen helemaal niet begrijpt. Zo worden de drie koppels ‘de club waar ze eigenlijk nooit bij wilden horen’. Maar hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? Zijn ze echt vrienden of vluchten ze gewoon van de bittere realiteit? Overleeft hun vriendschap én hun relatie de beproeving die ivf is?

PRAKTISCH:
Vanaf 6 september elke woensdag om 20.35 uur op VRT 1 met audiodescriptie via het taalkeuzemenu. De reeks is vanaf 6 september volledig beschikbaar op VRT MAX in de categorie audiodescriptie.
De reeks is ook te zien met open audiodescriptie op het kanaal van Ketnet, telkens op dezelfde dag als de uitzending op VRT 1 om 21.00 uur.

EXTRA:
Op VRT MAX komt er een extra videoreeks rond ‘De Club’. In ‘Welkom bij de club’ gaan acteur Dominique Van Malder en programmamaker Leander Verdievel in gesprek met zes diverse koppels over hun moeilijke kinderwens. De koppels willen hun verhaal niet meer achter de gordijnen wegmoffelen en vertellen spontaan, open en eerlijk over het proces dat bij hen op dit moment aan de gang is.
Op VRT MAX komt er ook een Radio2-podcast rond het thema van ‘De Club’. Nele Ameloot en haar vriend kwamen in een fertiliteitstraject terecht en ze ontdekten door erover te praten dat ze niet alleen zijn. Nele gaat in de podcast ‘Project baby’ in gesprek met lotgenoten over de soms lachwekkende situaties waarin ze terechtkwamen, maar ook over de hoop en gevoelens die zo’n traject met zich meebrengt.

Bron foto: vrt.