Sprankelend Hageland

Een interactieve workshop Hagelandse wijnen en rondleiding met gids: een beleving voor iedereen! Ook voor mensen met een visuele beperking. Lekkere wijnen en heerlijke andere streekproducten, het Hageland heeft het allemaal! Laat je zintuigen prikkelen. Dit op zondag 19 augustus 2018 Dit initiatief gaat uit van Toerisme Vlaams-Brabant en de Gemeente Rotselaar, in samenwerking met Elismer Wijntoerisme.

Tijdens de interactieve wijnworkshop kom je meer te weten over de geschiedenis van de Belgische en Hagelandse wijnbouw. Je probeert wijngeuren en smaken te herkennen, je leert hoe wijn te degusteren volgens de regels van de kunst en je proeft van de Hagelandse wijnen in combinatie met enkele streekproductenhapjes. En je hoort wijnweetjes die je misschien nog niet wist.
Een Hagelandse wijngaard? Hoe kan in het Hageland aan wijnbouw gedaan worden? En hoe smaken deze wijnen?
Hoe ‘proeven’ we een glas wijn? En waarom klinken we? Is het echt zo dat wijn na bier plezier is? Kom deze en veel meer andere wijngeheimen ontdekken op onze interactieve wijnworkshop met Hagelandse wijnen!
Aansluitend op de workshop neemt een gids je mee op ontdekking doorheen het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn, en bekijk je een film over de Hagelandse wijnbouw, met audiodescriptie.

Hieronder vind je de praktische informatie:
Wanneer: welkom vanaf 13.30 uur – start Interactieve workshop en rondleiding om 14.00 uur.
Einde voorzien om 16.30 uur.
Deelname is gratis. Reservatie is verplicht. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt! 
Inschrijven kan tot 12 augustus via mail iedereentoerist@vlaamsbrabant.be of telefonisch op het nummer 016 26 76 24  
Adres: Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn, Kerkstraat 16 te 3111 Wezemaal (Rotselaar) 
Toegankelijkheid: het bezoekerscentrum behaalde het A-toegankelijkheidslabel. Meer informatie op www.toevla.be

Bereikbaarheid:

  • Met de trein: Lijn Leuven - Hasselt, stopplaats Wezemaal - info dienstregeling 02-528 28 28,
    Langestraat volgen tot in Wezemaal-dorp - het Bezoekerscentrum ligt op 1,1 km van het station van Wezemaal
  • Met de bus: buslijn 335 Leuven-Aarschot – halte Wezemaal (info De Lijn Vlaams-Brabant 070 220 200)
  • Met de auto: E314 afrit 21 richting Rotselaar. Aan rond punt rechts richting Wezemaal (Aarschot). In Wezemaal dorp aan 2de verkeerslichten rechtsaf. Parkeer op het marktplein aan de linkerkant. 
  • Vervoer op maat: Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV) – gratis nummer 0800 26 990  of mobiliteitscentrale@vlaamsbrabant.be Vraag dit vervoer ten laatste op 10 augustus aan, en vermeld bij jouw aanvraag ‘Iedereen Toerist’.
Delen op Google+