Release van de film RADIANCE

Een lumineuze film die vorig jaar in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes werd geselecteerd. RADIANCE heeft namelijk het bijzondere onderwerp van audiodescriptie (in dit geval van films) als focus. Het hele verhaal draait rond een schrijfster van audiodescripties voor films, die in contact komt met een fotograaf die langzamerhand het zicht verliest.

Korte inhoud van de film: Misako houdt ervan de dingen, gevoelens en wereld om haar heen te beschrijven. Haar werk als schrijfster van audiodescripties van films is haar hele leven. Tijdens een voorstelling ontmoet ze een beroemde fotograaf wiens zicht onherstelbaar verslechtert. Uit deze ontmoeting kiemt een prachtige relatie tussen een man die het licht verliest en een vrouw die het nastreeft.

Concreet zal RADIANCE vanaf 28 februari uitgebracht worden in: ANTWERPEN (cinema Cartoon’s), BRUGGE (cinema Lumière), BRUSSEL (cinemas Palace & Vendôme), GENT (cinema Sphinx) & LEUVEN (cinema ZED).

OPGELET! Het is een Japanse film. Het verhaal gaat over AD, maar de film zelf heeft nog geen AD. Het is dus niet voor blinde en slechtziende personen, maar voor mensen die interesse hebben in dit thema.

Meer informatie kun je terugvinden op de site: http://www.cineart.be/nl/movie/radiance.aspx

 

Delen op Google+