ZigZag art-bar

Het stadsbestuur van Oostende stelde in samenwerking met Unia en de Commissie voor Personen met een Beperking een toegankelijkheidsprijs in voor Oostendse horecazaken (restaurants, cafés, tearooms,…).

VeBeS kon de prijsuitreiking bijwonen op het stadhuis van Oostende. De prijs werd overhandigd aan een zaak (restaurant, café of tea-room) in Oostende waar mensen met beperking op een vriendelijke manier ontvangen en bediend worden. Ook werd rekening gehouden met de toegankelijkheidsaanpassingen:

  • aangepast toilet voor rolstoelgebruikers,
  • drempels bij het binnen komen in de zaak: schuin helling en plaats voor een rolstoel aan een tafel,
  • zijn de menu kaarten aangepast voor iedereen: braille of grootdrukmenu’s,
  • ...

De VeBeS-vertegenwoordiger Etienne bezocht met zijn begeleider verschillende zaken en zorgde zo voor de inbreng vanuit de doelgroep visuele handicap.
Er werden 6 zaken genomineerd. Uiteindelijk ging de toegankelijkheidsprijs dit jaar naar "ZigZag Art-Bar" in de Romestraat 6 in Oostende.
Deze zaak hadden Etienne en zijn begeleider Martine als beste uitgekozen wegens zijn uitzonderlijke inzet voor mensen met beperking. Het is de enige die menu’s in braille en ook een menukaart in grootdruk kan aanbieden.

Wij feliciteren ZigZag Art-Bar!