Kerstfeest 2017

Op zondag 17 december vierde onze regio kerstfeest met een 60-tal deelnemers.

Al heel vroeg in de ochtend was er in Huize Wellecome een enorme bedrijvigheid. Tafels werden versierd, muziekinstallatie werd geïnstalleerd, Glazen werden klaargezet… kortom, er werd een ideaal kader gecreëerd om er een sfeervol kerstfeest van te maken.

Om 11 uur startten we met een eucharistieviering die werd opgeluisterd door priester Jos De Muynck. De teksten en de muziek werden verzorgd Door enkele VeBeS-leden. Tijdens de viering denken we traditioneel even terug aan onze VeBeS-leden en -vrijwilligers die in het voorbije jaar gestorven zijn.

Na de misviering was het tijd om te toosten op het voorbije jaar en op een hopelijk goed begin van het nieuwe. En natuurlijk kon een heerlijk feestmaal niet ontbreken. Na al dat lekkers waren Achilles Gautier, Kristien Bouten en Marijke Coghe bij ons te gast. Op een luchtige, poëtische en muzikale manier mijmerden ze over de kerstdagen en de laatste dagen van het jaar. Bij sommige van die oude liedjes waren er mensen die spontaan begonnen mee te zingen. Deze sfeervolle dag sloten we af met een heerlijke kop koffie en lekkere versnaperingen.

Een ideaal einde van een mooie dag. Hopelijk is het een nieuw begin van een warme periode en een nieuwe start van een nieuw jaar waar elk één van jullie zich goed mag voelen. Dit is onze kerstwens voor iedereen die onze vereniging genegen is alsook voor jullie vrienden en familieleden.

Jan Gosselin

Delen op Google+