Wie wil er Salsa leren in Oost-Vlaanderen?

Om de expressievorm van slechtzienden en blinden uit te breiden hebben we contact gezocht met een dansgroep die bereid is om de Cubaanse ritme dansen aan te leren. De lessen worden in Oost-Vlaanderen gegeven, in een groep met enkel slechtzienden en blinden en hun begeleiders.

Er wordt gewerkt op eigen tempo, en er wordt gezocht naar alternatieve oplossingen bij bepaalde bewegingen. De lessen worden aangepast volgens de aanwezigen.

Aan de slechtzienden en blinden worden alle bewegingen verbaal uitgelegd. Complexe bewegingen worden samen met de dansleraar en haar assistenten uitgevoerd en bijgestuurd waar nodig. De uitleg wordt steeds gegeven tijdens het stilzetten van de muziek, zodat iedereen begrijpt hoe de beweging wordt uitgevoerd. Uiteraard kunnen de begeleiders deelnemen als danspartner van een slechtziende of blinde.

Tijdens de eerste lessenreeks van 10 lessen worden de basispassen en de draaibewegingen aangeleerd. De kostprijs (verzekering inbegrepen ) is 100 euro voor de hele reeks. Er is wel een mogelijkheid om de eerste les ook als proefles te beschouwen. Deze kost dan 10 euro.

Om te weten of er voldoende interesse is voor deze nieuwe activiteit vragen we jullie deze kenbaar te maken via een mail aan bestuurslid VeBeS Oost-Vlaanderen Raf De Smet (desmet_raf@yahoo.com).

Raf De Smet, Bestuur VeBeS Oost-Vlaanderen