Kaffeeklets met initiatie Ukelele

Onze "kaffeeklets" in oktober werd een heel bijzondere gebeurtenis, er was namelijk een initiatie in het bespelen van de ukelele (zeg oekelele) voorzien. We waren benieuwd wat dat zou worden. Bestuurslid Jeanine had ook aangekondigd een lekkere versnapering bij de koffie te voorzien. Ons zaaltje zat alvast goed vol. Het leek een hele leuke namiddag te worden en hieronder lees je hoe het afliep....

 

Vooraan in de zaal stond een bebaarde en besnorde goedlachse man ons te monsteren, haalde tenslotte een kleine gitaar uit een koffer en begon daar listig op te spelen. Iedereen was plots aandachtig en luisterde toen naar zijn boeiende uiteenzetting over de geschiedenis van de ukelele. Uit een grote koffer kwamen daarna verschillende exemplaren van het instrument te voorschijn die rond werden gegeven zodat iedereen de kans kreeg om ze te betasten en betokkelen.

De activiteit met de ukelele was een schot in de roos dankzij de enorme drive, het enthousiasme en de professionaliteit van Luc die met zijn mooie stem en perfecte instrumentbeheersing iedereen wist te boeien. De initiatie bevatte het aanleren van de basisakkoorden, het samenspelen van bekende liedjes. Luc was een begeleider die rekening hield met de beperkingen van zijn enthousiaste leerlingen. Hij zorgde er voor dat we ons na een half uur oefenen, echte muzikanten in een band voelden. Die band gaf een optreden voor de rest van de aanwezigen, een echte catharsis waarbij iedereen enthousiast meezong en wij tokkelden alsof we het al jaren deden. Het liedje van Salim Seghers "Geen wonder dat ik ween" werd door iedereen meegezongen. Dit was een geslaagde activiteit die voor herhaling vatbaar is. We sloten later dan anders af en het leek alsof men nog wel wat wilde blijven napraten. Helaas komt aan alles een eind.

Bedankt Luc, ik zit nog na te genieten.... ook bedankt Johan om deze activiteit te organiseren en natuurlijk ook bedankt Jeanine voor de lekkere taarten gebakken door onze altijd glimlachende vrijwilligster Carmen.