Festival Women and Children First

Tijdens het festival WOMEN AND CHILDREN FIRST gaat Ilan Manouach vier dagen aan de slag met mensen zonder én met een visuele beperking als met muzikanten. Manouach gaat met hen op zoek naar alternatieve manieren om muziek te ‘lezen’. Die diversiteit wordt weerspiegeld in een nieuwe muziekscore, een gemeenschappelijke expressie van de deelnemers.

Op de laatste festivaldag kan het resultaat van deze workshop live worden mee gemaakt. En voelen uiteraard. Improviseren en samenwerken vormen de rode draad doorheen het oeuvre van de Griekse avant-garde tekenaar-muzikant Ilan Manouach. In ‘Tangible Natives’ combineert hij die twee artistieke praktijken. Aan de hand van Shapereader - een systeem oorspronkelijk ontworpen voor personen met een visuele beperking - vertaalt Manouach muziek naar een voelbare, tactiele tekst. ‘Tangible Natives’ is een experiment dat de heerschappij van de conventionele muzieknotatie wil doorbreken.

De workshops gaan overdag door op woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 maart.
De toonmomenten gaan door op zaterdag 7 maart, tussen 18 uur en 21.30 uur.
Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan een workshop of wil je graag aanwezig zijn als toeschouwer tijdens een toonmoment?
Laat dit zo snel mogelijk weten aan Tine Theunissen via tine.theunissen@vooruit.be.