Niet schieten met audiodescriptie op 8/11 CC Maasmechelen

Op 8 november 2019 om 14u vertoont CC Maasmechelen de film Niet Schieten van regisseur Stijn Coninx met audiodescriptie. De film vertelt het verhaal over de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 waarbij de negenjarige David Van de Steen ziet hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. Grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en vele onbeantwoorde vragen hun kleinzoon een toekomst te bieden.

De Bende Van Nijvel is de laatste tijd weer brandend actueel. Ook de film Niet Schieten, gebaseerd op het boek van David van de Steen en Annemie Bulté, brengt het verschrikkelijke drama weer onder de aandacht en doet opnieuw de vraag rijzen of een ontknoping nu eindelijk dichterbij komt.

Stijn Coninx kan rekenen op een monumentale cast met rasacteurs als Jan Decleir, Viviane De Muynck, Inge Paulussen, Lucas van den Eynde, Jonas Van Geel, Tom Van Dyck, Mo Bakker, Kes Bakker, Wouter Hendrickx, Louis Talpe en Nico Sturm.

De film wordt vertoond met audiodescriptie hoorbaar in de zaal. Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen wat er in beeld te zien is (o.a. personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling). Zo wordt de filmbeleving toegankelijker voor mensen met een visuele beperking.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren (maar is toegankelijk voor iedereen). Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Meer info: https://www.ccmaasmechelen.be/programma/niet-schieten-cin-matinee