Met andere ogen: Benefiet ten voordele van blinden en slechtzienden

HAMONT – donderdag 17 oktober 2019 zouden alle blinden en slechtzienden en liefhebbers van hoogstaand amusement dik in hun agenda moeten aankruisen. Er vindt dan in cinema Walburg in Hamont-Achel, een uniek gebeuren plaats. Komiek-zanger Luc Caals, cabaretière Nele Goossens, topzangeres Martine Dams en de fantastische muzikant Marc Stans geven vanaf 14 uur het beste van zichzelf voor het goede doel. De opbrengst komt volledig ten goede van de werking van Brailleliga en Licht en Liefde.

In elke provincie zijn er blinden en slechtzienden, die moeten geholpen worden. Licht en Liefde en de Brailleliga zijn de twee grote organisaties in Vlaanderen die zich in de strijd werpen om deze mensen te helpen. Het Vlaamsoogpunt in Overpelt nam het initiatief om deze benefiet te organiseren, niet toevallig in de Week van de Witte Stok.

Omdat het over de blinde en slechtziende medemens gaat, vertelt een slechtziende tussendoor ook zijn verhaal. De artiesten zingen liedjes die bij dat verhaal passen en wees maar zeker: het wordt een vrolijke bedoening. Dat kan ook niet anders met zo’n cast.

Luc Caals is vooral bekend als komiek, maar hij heeft ook een prachtige zangstem. Vooral het repertoire van Toon Hermans en Wim Sonneveld is hem op het lijf geschreven. Hij is ook bekend geworden door zijn ‘Caals zingt Hazes’-concerten.

Cabaretière Nele Goossens heeft de afgelopen tien jaar in de revues gestaan van Het Witte Paard in Blankenberge en zij heeft ook haar eigen soloprogramma, waarmee ze Vlaanderen en Nederland rond trekt. Ze zingt zelfgeschreven, amusante liedjes en vertelt over haar leven.

Martine Dams is dan weer een allround zangeres, die voor de ernstige noot zorgt maar toch ook af en toe haar grenzen verlegt. Zij pakt uit met een paar serieuze verrassingen. Tot slot is er muzikant Marc Stans, die op zijn eentje bijna een heel orkest vormt en zelf op de koop toe ook nog over een fantastische stem beschikt.

Dit programma mag je niet missen, omdat het zo geweldig goed is en omdat de opbrengst naar een nobel goed doel gaat.

Praktisch:

  • Benefiet voor blinden en slechtzienden op do 17 oktober 2019
  • Om 14 uur in cinema Walburg, Hamont-Achel
  • Kaarten kosten 10,00 euro
  • Info en reservatie: info@kempenshows.be of 0478 58 19 37