Sportschieten met VeBeS

Op vrijdag 9 maart was het de grote dag voor 26 leden en hun begeleiders om te ervaren hoe het voelt om met een pistool of een revolver te schieten. We werden hartelijk ontvangen in de Turnhoutse Sportschietclub.

We mochten eerst de verschillen voelen van verschillende soorten kogels met deskundige beschrijving van het effect van de kogels. Daarna werd men tafel per tafel gebracht naar de eerste schietstand waar allerlei soorten revolvers, pistolen en geweren uitgestald waren, zoals met de kogels mochten we ze allemaal vastnemen en werd hun werking en de verschillen uitgelegd. Ondertussen werden kleine groepjes begeleid door hun persoonlijke coach, een ervaren schutter, naar de grote schietstand gebracht om daar te schieten met een luchtdrukpistool. Op aanwijzing van je schutter kon je richte naar een witte kaart met in het midden een metalen plaatje zodat je kon horen of het raak was. En ja hoor, regelmatig klonk er een pling dat men in de roos had geschoten. Als hoogtepunt kon iedereen die het wilde meemaken hoe het voelt met echte kogels. Groepje per groepje werd men weer naar de groten stand begeleid, men kreeg een koptelefoon en veiligheidsbril op en voelde daarna de kracht van zo'n kleine kogel die tot ontploffing komt in een revolver of pistool.
Na een consumptie in de kantine waar nog nagepraat werd ging iedereen tevreden ween naar huis, nagenietend van het feit dat ze weer een ongelooflijke ervaring rijker waren. Er is al afgesproken dat we volgend jaar mogen terugkomen

Delen op Google+