Wintercircus Fraaie fratsen, een echt succes

Vanmiddag gingen we met z'n 22 naar de circusvoorstelling Fraaie fratsen in de Werft in Geel. Het wintercircus van Arlette Hanson heeft alles in het werk gesteld om de voorstelling met AD zo toegankelijk mogelijk te maken.

Tussen 13 en 14 u. werden de deelnemers uitgenodigd in de expositieruimte waar verschillende mensen van "Komt de zien" (de Nederlandse Inter) de blinde deelnemers lieten voelen aan een makette van wat er op het toneel stond. Daarna kon men langsgaan bij verschillende acrobaten die elk hun acrobatische uitvoering uitlegden. Ze lieten ook voelen aan de materialen die ze gebruikten, lasso's, een trapeze en bij de grappige obers mocht je aan hun snor voelen en ze demonstreerden hoe ze met hun dienblad konden slaan. Om 14 u. werden we, voorzien van het AD-apparaatje en oortjes, in de grote zaal verwacht voor het echte schouwspel.  Hier stonden 2 mensen klaar om tijdens de opvoering elke beweging, truc en personage te beschrijven. Zo werden we van de ene naar het andere acrobatische optreden geloodst door het verhaal van Fratsenland. Zonder het te weten was het eerst uur voorbij en na een korte pauze ging het circus verder met een wervelende show, steeds tot in de puntjes beschreven door de AD-commentatoren. Toen de voorstelling gedaan was, bleek het al bijna half vijf. Hoog tijd dus om te vertrekken want de trein naar Antwerpen zou niet op ons wachten. 

Het was weer een mooi voorbeeld dat met een beeetje moeite zelfs zo'n visuele circusvoorstelling ook toegankelijk kan gemaakt worden zodat iedereen kan genieten van circus. edankt allen die dit mogelijk hebben gemaakt.