Nationaal teken- en schilderwedstrijd voor slechtzienden – Prijs Charles Emmanuel Schelfhout 2018

De vereniging Art and Low vision werd opgericht in 2014 op initiatief van Charles Emmanuel Schelfhout met het oog om mensen met een beperking van het zicht aan te moedigen om kunst uit te oefenen. Het doel is om de kunstwerken van visueel gehandicapten te presenteren, om hen aan te moedigen en hen te voorzien van specifieke technische informatie die hen in staat stellen om het welzijn van een zelfstandige activiteit te herwinnen.

De wedstrijd is voor iedereen toegankelijk – zowel kinderen, tieners als volwassenen, zowel beginnende als meer ervaren kunstenaars met zichtbeperkingen (minder dan 30% zicht met bril of contactlenzen) – zal deze wedstrijd u toelaten uw emoties weer op te rakelen en met
anderen te delen.
Alle tekeningen en schilderijen, met de hand of met de computer, zullen beoordeeld worden door een jury van personaliteiten uit de medische wereld, oogartsen, sociaal assistenten, mensen uit de kunstwereld en de media.

De wedstrijd beloont de winnaars met talrijke en prachtige prijzen en vermeldingen.
De 50 winnende werken, gekozen door de jury, nemen deel aan de tentoonstelling die zal plaatsvinden op het einde van de wedstrijd.

Deelnemen is gratis.

Voor meer info (inschrijven, reglement,...) kun je terecht op: http://www.artandlowvision.be/nationaal-teken-en-schilderconcours-voor-slechtzienden/

Delen op Google+