Kasteel van Gaasbeek

Het Kasteel van Gaasbeek heeft dit najaar ook een uniek aanbod heeft voor blinden en slechtzienden.

Blinden en slechtzienden die het kasteel graag op individuele basis willen bezoeken, kunnen gratis unieke TwinVision-kaarten uitlenen. Deze contrastrijke reliëftekeningen met grote letters, braille en kleur helpen onze bezoekers zich in het park, de binnentuin en het kasteel te oriënteren. De voelbare reliëfweergave met kleurrijke onderliggende kaart zorgt ervoor dat zowel blinden en slechtzienden als zienden hun weg vinden. Daarnaast hebben we een audiotour gemaakt op maat van blinden en slechtzienden die hen begeleidt in het kasteel en de tentoonstelling. 

Daarnaast biedt het kasteel gegidste rondleidingen aan voor blinden en slechtzienden. Een tastbare rondleiding zorgt voor een onvergetelijke ervaring, omdat uitzonderlijk allerlei objecten aangeraakt mogen worden. Deze rondleiding werd getest en goedgekeurd door VeBeS, de vereniging van Blinden en Slechtzienden.

Op 7 september opent de tentoonstelling ‘Cindy Wright / Dead Poetry’. We sluiten 2018 af met een overzicht van het recente oeuvre van deze Belgische kunstenares.
Haar fotorealistische schilderijen, waarin verval en vergankelijkheid een leidmotief vormen, worden gecombineerd met de creatie van een nieuwe soundscape van de Nederlandse componist en luitspeler Jozef van Wissem. Wrights hedendaagse vanitasstillevens zien er bedrieglijk ‘echt’ uit. Naast virtuositeit in de weergave van bloemen, planten of insecten draagt haar werk ook een intrinsieke ecologische bezorgdheid in zich. In de bijlage van deze e-mail vindt u de flyer van deze tentoonstelling.

Meer informatie omtrent ons aanbod vind je op https://www.kasteelvangaasbeek.be/nl/bezoek/individueel

Meer informatie omtrent de tentoonstelling vind je via https://www.kasteelvangaasbeek.be/nl/evenementen/86/cindy-wright-dead-poetry

Delen op Google+