Interesse in Smartphone lessen ? Deel ons jouw wensen mee !

Wil je weten hoe een smartphone je leven kan vergemakkelijken? Heb je nog nooit een mobiele telefoon gehad maar wil je er toch mee leren werken ? Heb je al een smartphone maar ben je op zoek naar nuttige, toegankelijke apps ? Wil je leren surfen op het internet of wil je graag afspraken bijhouden in de agenda op jouw smartphone ? Dan ben je binnenkort welkom op onze smartphone lessen, ook voor beginners !

Als organisatie die inzet op de ondersteuning van blinde en slechtziende personen, zijn we sterk gespecialiseerd in de nieuwe technologieën die voor onze doelgroep een wezenlijk verschil maken. In onze bredere werking in Vlaanderen hebben we ervaring in vorming aan blinde en slechtziende personen rond deze technologieën (waaronder smartphone) zowel bij jongvolwassenen, personen van middelbare leeftijd als bij ouderen.  Toch stellen we vast dat nog steeds heel veel mensen met een visuele uitdagingen nog geen smartphone gebruiken of toegang hebben gevonden tot de digitale wereld.

Daarom organiseert Blindenzorg Licht en Liefde, samen met VeBeS, binnenkort een reeks groepslessen voor het gebruik van zowel iPhone als Samsung smartphones. Deze lessen zullen doorgaan op verschillende locaties waarbij je zal kunnen inschrijven voor verschillende types vormingen:

Type 1: Informatie- en advies: hierin leer je de mogelijkheden kennen van het gebruik van een smartphone én adviseren we jou omtrent de aankoop van een toestel. Immers, niet alle toestellen zijn even gebruiksvriendelijk voor mensen met een visuele handicap.

Type 2: Basisvaardigheden en meest gebruikte apps: afhankelijk van het type toestel dat je verkiest (iPhone of Samsung toestel), of je blind dan wel slechtziend bent, krijg je de basisvaardigheden aangeleerd om met het toestel aan de slag te gaan. Ook de meest handige toepassingen (of “apps”) komen hier aan bod.

Type 3: Smartphone-café: tijdens deze gezellige bijeenkomst van nieuwe smartphone gebruikers, onder leiding van een Ervaringsdeskundige, kan je ervaringen en tips onder elkaar uitwisselen.

Bovendien is je begeleider welkom om de lessen mee te volgen zodat hij jou tijdens de vormingen maar ook thuis verder kan ondersteunen.

Echter, we willen het aanbod zo goed mogelijk aanpassen aan de behoeften van onze doelgroep. Ben je geïnteresseerd in deze vormingen of ken je iemand die hieraan behoefte heeft, dan willen we je graag uitnodigen om jouw wensen en noden kenbaar te maken zodat we hiermee rekening kunnen houden bij de organisatie van deze vormingen.

Je kan dit doen door het invullen van een korte vragenlijst: klik hier