G-Waterfundag

De sportdiensten van Lummen, Herk-de-Stad, Halen, Sport Vlaanderen, Wind en Watersport Vlaanderen en de Opdrachthoudende Vereniging Schulensmeer organiseert op donderdag 6 september 2018 een G-waterfundag.

In vergelijking met de vorige edities bieden ze dit jaar alle watersportactiviteiten permanent aan zodat jullie G-sporters onder begeleiding vrij kunnen doorschuiven. Daarnaast zijn er voldoende activiteiten op het droge voorzien zodat personen met watervrees zich ook de hele dag kunnen amuseren. Ze voorzien de nodige reddingsvesten, wetsuits, materialen en monitoren.

Programma:
10.00 - 10.30 uur: aanmelden bij de infotent
10.30 – 12.00 uur: vrije keuze diverse watersporten of activiteiten op het droge
12.00- 12.30 uur: middagpauze
12.30 -14.00 uur: vrije keuze diverse watersporten of activiteiten op het droge

Welke watersporten kan je zoal beoefenen?
Nieuw: zeilplank voor rolstoelzeilers,
zeilen onder begeleiding met aangepaste zeilboten beschikbaar voor mensen met een fysieke beperking, kajak, bellyak, raften, roeien, SUP (Stand-up-peddelen), windsurfen, vlottenbouw en/of varen, rolstoelvaren met elektromotor voor deelnemers met beperkte mobiliteit en waterdiertjes vangen.

Wat kan je op het droge?
G-sportacademie van de VZW Homerun (rolstoeltoegankelijk), beachvolleybal, taichi (rolstoeltoegankelijk), geocach (rolstoeltoegankelijk), touwenparcours en strandspelen (rolstoeltoegankelijk) op de grasvlakte naast ’t Vloot.

Zelf meenemen:

  • losse sportkledij (aangepast aan weersomstandigheden), regenjas, zwemkledij, douchegerief en reservekledij voor wateractiviteiten.
  • Voor alle activiteiten op het water is het VERPLICHT om schoeisel te dragen. (waterschoeisel of pantoffels die nat mogen worden)

Voorzieningen:

  • E.H.B.O: in de onthaaltent.
  • Verzorgingsruimte: apart lokaaltje op gelijkvloers achteraan het gebouw
  • Gehandicaptentoilet: achter de toiletten van de Brasserie ’t Vloot
  • Kleedkamers en douches: kelder, toegankelijk met lift. Hier zijn ook de wetsuits beschikbaar. De reddingsvesten worden uitgedeeld bij de startplaats van de watersportactiviteit.

Praktische info:

  • Deelnameprijs: 3 euro per deelnemer. (inclusief 1 consumptie in Brasserie ‘t Vloot) Begeleiders gratis.
  • Middag : Eigen lunchpakketten mogen genuttigd worden in de brasserie ’t Vloot mits consumptie van een drank (verkregen bonnetje).
  • Voor meer praktische info of details mag je altijd contact opnemen met Patrick Clerckx (Schulensmeer) 0479 99 03 33 Gelieve uw deelname en het aantal deelnemers voor 27 augustus 2018 te bevestigen. (info@schulensmeer.be) - facturatiegegevens e-mailen of ter plaatse betalen. Wij hopen op jullie deelname en duimen voor een mooie zonnige septemberdag.

Sportdiensten Lummen, Herk-de-Stad, Halen en Schulensmeer O.V. Met steun van Sport Vlaanderen.

Delen op Google+