VERB(L)IND: actie tegen eenzaamheid

Eind 2019 is het project ‘VERB(L)IND’ gestart, met warme acties om ontmoeting te bevorderen. Verbinding doet immers zo'n deugd! Licht en Liefde steunt dit project: met medewerking van VeBeS zetten we er de volgende jaren onze schouders onder.

Meer dan ooit zijn we wereldwijd verbonden, en toch... Uit het nationaal geluksonderzoek blijkt dat de helft van de Belgen zich regelmatig eenzaam voelt. Alle generaties worden getroffen, elk op hun eigen manier. Ongemerkt sluipt eenzaamheid je leven binnen en ze blijft je achtervolgen. Denk maar aan de verhalen uit de Canvas-reeks ‘Eenzaam’.

De eerste actie van Verb(l)ind was ‘Een button voor een babbel’. Vijf kunstenaars ontwierpen elk een prachtige button. Vijftienduizend stuks werden uitgedeeld in vijf grote stations. Dat zijn plekken waar mensen vaak haastig aan elkaar voorbijgaan, maar ook waar gewacht wordt en waar mensen vertrekken om samen onderweg te zijn. Een kans om even stil te staan bij elkaar! Wie een button draagt, toont dat hij/zij daarvoor openstaat.

Nieuws over andere acties vindt u op www.verblind.be. Op vrijdagavond 14 februari werkt Licht en Liefde mee aan een valentijnsdiner in het donker in Brussel (Atelier Mattagne, Tour & Taxis). Als je niets ziet, focus je vlotter op wat echt belangrijk is: wat mensen vertellen, wie ze zijn, de sfeer van verbondenheid. Iedereen is verblind verbonden. Acteur Peter De Graef leidt de avond in, blinde kelners van ons inleefproject XiNiX dienen op en er is live-muziek van CAPPAERT. Tot en met aanbevolen!

Laat 2020 een jaar van verbondenheid zijn...