Rien à voir in Flagey op 26 september 2019

Via deze weg willen we je graag informeren over een bijzonder muzikaal project. ‘rien à voir’ en het Vlaams Radiokoor presenteren dit najaar een unieke concertreeks. De reeks vertelt het verhaal van Karl Meesters, bezieler van rien à voir, in woord én muziek. Het Radiokoor gaat hiervoor aan de slag met het oeuvre van o.m. Ólafur Arnalds, Gustav Mahler, Arvo Pärt, Eric Whitacre, Francis Poulenc en Ola Gjeilo.

Waar gaat het over?

Door een genetische aandoening wordt Karl Meesters langzaam blind. Met enkele vrienden kwam hij in actie en richtte rien à voir op. Het zicht is misschien verloren, maar het gehoor en de andere zintuigen zijn aangescherpt. Concerten zijn de ultieme plek waar je dat kan ervaren – en dus organiseert de VZW rien à voir concerten op plaatsen waar de passie voor muziek én de geluidskwaliteit centraal staan.

Dat rien à voir en het Vlaams Radiokoor elkaar vonden, stond dus in de sterren geschreven. Doorheen dit bijzondere concert vertelt Karl over zijn tocht vol vallen en opstaan, de vele crisismomenten maar ook de nieuwe inzichten en toekomstdromen. Het Vlaams Radiokoor vult aan waar woorden tekort schieten: met muziek. Die vertaalt de gevoelens met uiteenlopende werken, die bevreemdend, chaotisch, donker maar ook puur, hoopgevend en inspirerend zijn. Want laat het duidelijk zijn: rien à voir gaat over talenten en niet over gebreken. Karl keerde de zaak om: dankzij rien à voir is er wel iets te zien, nog meer te horen en vooral veel engagement te voelen.


Interesse? Hoe inschrijven en gratis tickets bemachtigen voor de première?

De première vindt plaats op 26 september te Brussel in Studio 4 van Flagey. Aangezien het Radiokoor haar muziek kenbaarder wil maken, heeft rien à voir een ruim aantal vrijkaarten kunnen organiseren voor de première voor mensen met een visuele beperking, hun begeleiders en mensen die zich inzetten voor organisaties met een werking in de slechtziende gemeenschap zodat niemand deze prachtige muziek hoeft te missen. 
Heb je interesse? Schrijf je in door te mailen naar karl@rienavoir.com of hem te bellen op 0476 288 420.

Karl en rien à voir hopen echt jullie daar talrijk te mogen ontvangen.

Alle info over de andere concerten kun je terugvinden op de website van rien à voir of volg hen zeker via de facebookpagina. Er zijn concerten in Brussel, Brugge, Lier en Antwerpen.
Nog leuker is om naar onze speciale podcast te luisteren die werd opgenomen met de modernste technologie om een bijzondere ervaring te creëren.