Beeldenfluisteraars en voorzieningen voor blinden en slechtzienden bij de Tentoonstelling "Van Eyck, een optische revolutie" in MSK Gent

In Gent is de tentoonstelling 'Van Eyck, een optische revolutie' gestart. Het MSK heeft, in samenwerking met oa Inter, heel veel aandacht gehad voor de toegankelijkheid voor personen met een beperking. Ook voor de doelgroep van blinden en slechtzienden zijn er voorzieningen.

Zaalteksten
De zaalteksten en de aangepaste audioteksten worden digitaal aangeboden. Vraag de uitgeschreven teksten aan via nora.dewit@stad.gent.
Daarnaast kan je voor een optimale beleving de museumgids met tactiele tekeningen uitlenen aan de infobalie in de eerste tentoonstellingszaal. Reservatie op voorhand is niet nodig.
Assistentiehonden
Hoewel assistentiehonden toegelaten zijn, wordt aangeraden door de verwachte drukte en grote hoeveelheid bezoekers om zonder hond de tentoonstelling te bezoeken. 
Beeldenfluisteraars
Heb je zelf geen begeleider? Indien je wenst, kan je ook een beeldenfluisteraar aanvragen. Deze Inter-vrijwilliger kreeg een opleiding en kan je gratis begeleiden bij je tentoonstellingsbezoek en de nodige descriptieve uitleg geven bij de kunstwerken. Reserveren kan via nora.dewit@stad.gent.
VeBeS Oost-Vlaanderen zal op 30/03  naar de tentoonstelling trekken. Ze verzamelen om 14.00 uur in het vlaamsoogpunt en genieten eerst nog van een koffietje alvorens naar de tentoonstelling te vertrekken.  Deze dag wordt aangeboden voor de prijs 11,75€.
VeBeS Antwerpen zal dan op 02/04 naar de tentoonstelling gaan, ze verzamelen ten laatste om 11.45 uur onderaan de grote trap in de lokettenhal van Antwerpen-Centraal. Eenmaal aangekomen in Gent doen ze nog een kort ritje met de lijnbus tot aan het museum. Bij goed weer leggen we deze korte afstand te voet af. De rondleiding vangt aan om 14.10 uur. Dit voor de prijs van 11,75€.