Audiodescriptie tijdens de Trudofeesten

Op zondag 22 september voorzien de stad Sint-Truiden en Inter audiodescriptie tijdens het massaspektakel Trudo en Amélia. Zo genieten blinden en slechtzienden van het spektakel dankzij een inleiding vooraf en extra commentaar tijdens de voorstelling.

Waar?

Grote Markt Sint-Truiden

Wanneer?

Zondag 22 september van 19u30 tot 21u30

Wat? Het leven van Trudo, de stichter van Sint-Truiden, wordt verrassend en magisch gereconstrueerd in een musical met speciale effecten, dans en wonderlijke muziek. Maak je klaar voor een onvergetelijke totaalbeleving in een prachtig historisch kader!

Het verhaal?
Sinds de brand in de abdij huist de Heilige Trudo in de catacomben van Brustem Poort. In alle rust en weg van de drukte, vervult Trudo hier zijn verplichtingen als beschermer van de stad. Zijn rust wordt ‘verstoord’ door Amélia, een klein meisje uit het vluchtelingencentrum, die het feestgedruis volgde en zo bij Trudo belandt. Hij neemt haar mee op een magische tocht doorheen zijn verhalen over hem en zijn Sint-Truiden.

Hoe laat ben je aanwezig?

Je bent aanwezig op de Grote Markt om 19u15. De inleiding start om 19u30.

Assistentie of begeleiding nodig?

Inter-assistenten zijn vanaf 18u15 aanwezig op de Grote Markt om te helpen waar nodig.

Tickets?

Bestel je gratis tickets voor jou en je begeleider voor blok F via de Uitbalie van Sint-Truiden op het nummer 011 70 17 00.

Heb je nog vragen over de toegankelijkheid?

Je kan Inter vooraf bereiken via katrien.gelders@inter.vlaanderen of 011 26 50 37.

Ter plaatse kan je met je vragen terecht bij de Inter-vrijwilligers.