Artistieke workshop-vijfdaagse 'Bewogen Beeld' van 1 tot en met 5 november 2021 in Kortrijk

Ooit al eens willen beeldhouwen als een danser of dansen als een beeldhouwer, en dat met de ogen dicht? ‘BEWOGEN BEELD’ is een workshop-vijfdaagse voor blinde, slechtziende én ziende mensen, begeleid door kunstenares/leerkracht Alexandra Jacquet. We maken een poëtische zintuiglijke reis in een wereld waar we het zicht weglaten. Het wordt een wonderlijke zoektocht naar identiteit en persoonlijkheid.

Wie zijn we als het zicht er niet toe doet? We fluisteren, verzinnen, voelen en vertellen. We bewegen, raken aan en onderzoeken de letterlijke en figuurlijke raakvlakken. Waar eindig ik en begint de ander? Wie zijn we in het licht van de ander en rakend aan de ander? Hoe beïnvloedt de ander wie ik ben?

We creëren een soundscape en een voeltekening. We ontspannen bij een geleide meditatie. Ook klei en plaaster helpen ons om antwoorden te vinden. De reis eindigt met een gezamenlijk werkstuk: een groot glooiend kleilandschap, waar we een mal van maken in plaaster.

Hoe kom je uit dit avontuur? Je zindert van de zintuiglijke prikkels. Je hebt je grenzen leren voelen en aangeven. Je hebt een luisterend lichaam, een aangescherpte tastzin en een fijner aanvoelen. Je kijk op jezelf en de ander is grondig veranderd. Je hebt meer zelfvertrouwen en kunt beter uitdrukken en aangeven wat je wel en niet graag hebt. Je hebt veel geleerd over beweging en lichamelijkheid. Je leerde ook beeldhouwen met klei en plaaster, op een traditionele manier maar met hedendaagse vormgeving.

Ben je bereid om je in een wonderlijk land van fijnzinnige prikkels te begeven? Klaar voor een avontuur van zachte ontmoeting? Je bent van harte welkom!

Praktisch:
‘BEWOGEN BEELD’ loopt over vijf dagen: maandag 1 tot en met vrijdag 5 november 2021. Plaats: Oogatelier, Lange Munteplein 7/8, 8500 Kortrijk. Elke dag gaat de deur open om 9uur. De workshops lopen van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. ’s Middags krijg je een broodjeslunch. Op vrijdag sluiten we af met een hapje en een drankje (tot 18 uur).

Voor meer info mail je je telefoonnummer naar: bewogenbeeld21@gmail.com. Workshop-begeleidster Alexandra zal je dan bellen om uitleg te geven en al je vragen te beantwoorden!
Inschrijven kan tot en met 20 oktober, via mail naar: bewogenbeeld21@gmail.com
Vermeld of je een visuele handicap hebt en zo ja, of je begeleiding wenst vanuit het station Kortrijk.

Deelnameprijs:
De normale deelnameprijs (per persoon) bedraagt 700,00 /week euro. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie heb je evenwel al dan niet recht op belangrijke kortingen (zie hieronder). 

Kortingen:

  • Heb je een persoonsgebonden budget (PGB), dan geven wij jou een korting van 250 euro. De effectieve kostprijs van deze workshop voor jou bedraagt bijgevolg 450 euro voor de hele week, waarvan je de factuur bovendien kan inbrengen binnen het kader van het PGB.
  • Ben je +65 jaar maar je hebt geen nummer bij het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) maar heb je een bijdrage gestort aan het Licht en Liefde Solidariteitsfonds, dan krijgt u 400 euro korting. Uw inschrijving kost bijgevolg 300 euro.
  • Bent u jonger dan 65 jaar én rechthebbend op RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp/VAPH) dan geven wij u een korting van 520 euro. Uw deelnameprijs is dan 180 euro.
  • Ben u jonger dan 65 jaar én rechthebbend op RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp/VAPH) en bovendien lid van VeBeS, dan heeft u recht op een korting van 540 euro. Uw deelnameprijs is dan 160 euro.
  • Ben u jonger dan 65 jaar én rechthebbenden op RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp/VAPH) en heeft u bovendien een bijdrage gestort aan het Licht en Liefde Solidariteitsfonds, dan krijgt u 560 euro korting. Uw inschrijving kost bijgevolg 140 euro.

Begeleider/ziende deelnemers: 
Kom je als begeleider/ter ondersteuning van een blinde of slechtziende deelnemer, dan kan u deelnemen aan de workshop voor de prijs van 160 euro.
Meer informatie betreft de prijs is te verkrijgen bij Lorenzo Billiet: +32 472 96 47 25

Inschrijven: 
Het inschrijvingsgeld schrijf je over op rekeningnummer BE51 4300 3681 3162 van Blindenzorg Licht en Liefde met vermelding ‘HoogstpersoonlijkBB’ en je naam.

Begeleiders die aan de workshops deelnemen, schrijven ook in. Er zijn minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers nodig. We streven naar een mix van ziende en niet- of slechtziende personen.

‘Bewogen Beeld’ is een onderdeel van het project ‘Hoogstpersoonlijk’, georganiseerd door het netwerk Licht en Liefde.