Musical "Anatevka"

Heusden-Zolder, zondag 02 december 2018

Nu het buiten kouder wordt, is een musical misschien wel iets om mee te pikken op een zondagnamiddag. Wij nodigen je alvast uit om met ons mee te gaan naar de alomgekende musical “Anatevka” (Fiddler on the roof). Velen herinneren zich nog wel de wereldhit “If I were a rich man”.
Toneelgezelschap Kreabo brengt deze musical naar aanleiding van haar 40-jarig bestaan. Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje, vader van vijf dochters, is een Joodse melkboer die, zoals alle andere Joden in het dorp, vasthoudt aan traditie. Want dat geeft zekerheid. Er komen echter nieuwe tijden. De Joden worden in tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geïntimideerd. Binnen het gezin ziet Tevje met lede ogen aan hoe zijn dochters de traditie verloochenen. Dat wordt snel duidelijk in de persoon van de vrijers die komen opdagen. Ondertussen groeit de onzekerheid van het bestaan en, zoals alle anderen, zal ook Tevje Anatevka moeten verlaten.

We komen samen aan de ingang (zijde Hoogveld) van de H. Hartkerk in Boekt om 13.30 uur. Om 14.00 uur begint de voorstelling. Maar vooraf krijg je meer uitleg over de musical, het decor en de personages. De hoofdacteurs stellen zich daarbij persoonlijk voor. Na de voorstelling is er nog gelegenheid om iets te drinken, uiteraard voor eigen rekening. Ook vrienden en familie zijn welkom! Deze activiteit is rolstoelvriendelijk.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 13,00 euro. Kinderen betalen 0,00 euro.

Plaats: Kreabotheater (H.Hartkerk), Ubbelstraat 88, Heusden-Zolder

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 23 november op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be. Je betaalt ter plaatse.


Te betalen aan de kassa.

Denise Rijckx (bestuur Limburg)
SOS-nummer: 0478 25 75 64