Vlaamse Opera met AD 'Satyagraha'

Gent, donderdag 15 november 2018

Opera Vlaanderen was laaiend enthousiast over de 2 operavoorstellingen met AD die ze in samenwerking met VeBeS in 2017 organiseerden. Daarom ook dat ze zelf met het voorstel kwamen om de opera 'Satyagraha' van Philip Glass van AD te voorzien. Hou je klaar voor een opera waarin zowel verhalende als filosofische elementen zich verenigen binnen een meditatieve voorstelling. Dansers belichamen de eeuwige beweging. Ook voor het Koor van Opera Vlaanderen is een glansrol weggelegd. Met dit subliem werkstuk toont Philip Glass aan hoe de ideeën van Ghandi de wereld kunnen veranderen. Deze voorstelling gaat door in het operagebouw van Gent (tekst overgenomen uit het programmaboekje van Operballet Vlaanderen).

Wij spreken af in Berchem Station en nemen gezamenlijk de trein naar station Gent-Sint-Pieters. We verwachten je ten laatste om 10.45 uur in de lokettenhal van Berchem Station en dit ter hoogte van ons vertrouwde 'Panosplekje' aan de zitbanken. We zorgen ook voor opvang in station Gent-Sint-Pieters ter hoogte van de Krantenkiosk. Daar verwachten we deelnemers ten laatste om 11.55 uur. Vanaf daar nemen we de tram naar het operagebouw. Deelnemers die rechtstreeks gaan, verwachten we ten laatste om 12.45 uur in de inkomhal van Opera Gent. Rond 13 uur mogen we plaatsnemen. Eerst testen ze de oortjes voor de AD. Daarna krijgen we nog een inleiding op de voorstelling. Rond 14 uur start de Operavoorstelling. Omwille van de verplaatsing van Antwerpen naar Gent en de duur van de voorstelling, raden we aan om iets mee te nemen voor onderweg zodat je honger gestild is. Na de voorstelling bieden we de mogelijkheid om op eigen kosten met ons ergens iets te gaan eten vooraleer terug naar Antwerpen te keren. Deelnemers die meteen huiswaarts willen keren, begeleiden we tot aan de tramhalte richting station.

Inschrijven is verplicht en doe je best zo snel mogelijk bij Johnny Szczepanski op het nummer 0478 74 91 09 of door hem te mailen op johnny.szczepanski@gmail.com.

Kinderen, leden en hun eerste begeleider betalen elk 11,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 13,75 euro. Begeleiders door ons aangesproken, betalen 8,25 euro.

Plaats: Vlaamse Opera Gent, Schouwburgstraat 3, Gent

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘181115’.

Leden die overdag niet kunnen, bieden we de mogelijkheid om de voorstelling 's avonds met AD te volgen op 29 november. Omdat dit plaatsvindt tijdens een reguliere voorstelling is de kostprijs per ticket 20 euro. Je meldt je dan aan de ingang aan om ten laatste 18.30 uur.

Johnny Szczepanski (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0478 74 91 09