Voorstelling met audiodescriptie: Compassie AFGELAST

Gent, zondag 02 december 2018

Actrices Els Dottermans en Olga Mouak gidsen het publiek naar de grenzen. Van landen. Van medeleven. Van ongemak. Beelden van drenkelingen op de mediterrane stranden of van slachtoffers van de burgeroorlogen en ziektes in Centraal-Afrika: de crises en rampen van onze tijd zijn alomtegenwoordig op de tijdslijnen van onze Facebookpagina’s, op televisie en in de pers. Het lot van de vluchtelingen onthutst heel Europa en onnoemelijk veel intellectuelen en politici verklaren zich solidair met het leed van mensen uit het Midden-Oosten en Afrika.
In Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer, reizen Milo Rau en zijn team naar de politieke hot spots van onze tijd: de mediterrane vluchtelingenroutes vanuit het Midden-Oosten en de gebieden van de Congolese burgeroorlog. De semidocumentaire dubbelmonoloog, gebaseerd op interviews met ngo-werkers, geestelijken en oorlogsslachtoffers in Afrika en Europa, begeeft zich bewust op tegenstrijdig terrein: hoe kunnen we de ellende van anderen verdragen en waarom kijken we ernaar? Waarom weegt één dode aan de poorten van Europa zwaarder dan duizend doden in de Congolese burgeroorlog? Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer onderzoekt niet enkel de grenzen van ons medeleven maar ook de grenzen van het Europese humanisme.

Praktische info:
- Waar? NTGent Minnemeers, Minnemeers 8, Gent
- Wanneer? Zondag 02 december 2018 om 15.00 uur. We verzamelen om 14.10 uur aan de ingang van NTGent Minnemeers, zodat ze ons het gebruik van de audiodescriptie-toebehoren kunnen uitleggen. Bovendien voorzien ze nog een inleiding op de voorstelling, inclusief stemherkenning door de acteurs.
- Duur van de voorstelling? 1 uur 45 min, zonder pauze
- Wie begeleiding nodig heeft van Gent-Sint-Pieters, meldt dit bij inschrijving en komt om 13.15 uur naar de krantenkiosk van station Gent-Sint-Pieters. Daar nemen we samen om 13.41 uur bus 55 tot aan halte 'Ottogracht'.

Kinderen, leden en hun eerste begeleider betalen elk 12,00 euro. Begeleiders door ons aangesproken, betalen 1,00 euro.

Plaats: NTGent Minnemeers, Minnemeers 8, Gent

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 20 november op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding ‘181202’.

Joris Van Gansbeke (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0476 86 35 82