Educatieve wandeling (AFGELAST)

Kleine-Brogel, vrijdag 07 september 2018

Door omstandigheden moest de in mei geplande lentewandeling verplaatst worden naar september. Vandaar dat we je nu opnieuw uitnodigen voor deze wandeling, ook al is het intussen al lang zomer.
Het natuurgebied ‘De Beekens’ is gelegen aan de rivier de Dommel bij de Daelhoksender Watermolen, waar Marie-Paule Delhaise woont. Zij maakt van dit prachtig stuk natuur een stiltegebied voor dieren, bloemen en vlinders, en … voor de mens.
De invloed van deze uitzonderlijke plek wordt door Marie-Paule ingeleid. Dan wordt het stil. De wandeling begint. Je luistert naar de natuur, de zachte bries, het ritselen van de bladeren, de zang van vogels. De natuur kruipt in je kleren, in je lijf. Je voelt de stilte…
In deze ervaring begeleidt Marie-Paule je. Het achtergrondgeruis van de dagelijkse beslommeringen verdampt. In de plaats daarvan luister je naar de stilte en jezelf. Er zijn drie stopplaatsen om het verhaal van Marie-Paule te ontvangen. De natuur komt je tegemoet, terwijl jij verder stapt langs de Dommel, tussen schapen en ezels door.
Terug bij het vertrekpunt wissel je met Marie-Paule je ervaringen uit. Je zit buiten bij de ‘molencluyse’ van VeBeS-lid, Bernard. Heb je zin in een kop koffie, iets fris of een pintje? Dat kan. Niemand gaat met honger of dorst naar huis.
Programma:

  • 14.00 uur: aankomst en verwelkoming.
  • 14.15 uur: educatieve natuurwandeling met Marie-Paule.
  • 15.30 uur: gesprek aan de ‘molencluyse’ van Bernard.
  • 16.00 uur: genieten van elkaar met koffie, fruitsap, bier of wijn en een heerlijk stuk gebak.
  • 17.00 uur: dankjewel en terug naar huis.

De wandeling is zo’n 3 km lang. Helaas moeten we aanraden om niet deel te nemen als je niet goed te been bent. Ook dringen we erop aan om tijdens de wandeling geen schoenen met hoge hakken te dragen, maar bij voorkeur wandelschoenen. Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk. De deelnameprijs omvat de wandeling, evenals de drank en het gebak achteraf.
Wil je dit evenement niet missen, schrijf dan snel in, want het aantal deelnemers is beperkt. Heb je vervoersproblemen laat het ons dan bij je inschrijving weten. Wellicht vinden we een oplossing.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 6,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 7,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 4,50 euro. Derden betalen 1,50 euro extra.

Plaats: De Beekens, Ekselsebaan 56, Kleine-Brogel

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 29 augustus op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE05 8538 8722 4575 van VeBeS Limburg met vermelding ‘180907’.

Josephina Thomas (bestuur Limburg)
SOS-nummer: 0475 55 91 84