Uitstap naar Kruibeke met de busboot (VOLZET)

Kruibeke, dinsdag 10 juli 2018

Kruibeke heeft heel wat te bieden. En omdat de busboot in Antwerpen vertrekt, is het voor ons ideaal te bereiken. We stappen af in Hemiksem. Daar nemen we het veer om aan de overkant van de Schelde te geraken in Bazel. Daar aangekomen, genieten we van een korte wandeling (ongeveer 30 minuten) door de Barbierpolder.
In Bazel aangekomen, bezoeken we met een gids het kasteel van Wissekerke. Dit is een kasteel waar de grandeur van het Rijk van Napoleon in de 19de eeuw goed tot uiting komt. Tijdens de rondleiding vertelt de gids van groep 1 over het doen en laten van de bedienden die in het kasteel woonden en de adellijke familie dienden. De gids van groep 2 vertelt het verhaal vanuit het standpunt van de adellijke familie zelf.
Daarna leggen we onze voeten en benen even te rusten in 'de Schuur' van het voormalige kasteeldomein. Hier trakteren ze ons op artisanaal belegde boterhammen à volonté. Je kunt kiezen tussen kaas, ham, kop en americain preparé. Ook koffie en thee krijg je voldoende. Als je graag een (plaatselijk) biertje of een frisdrank nuttigt, is dit voor eigen rekening.
In 'de Schuur' kun je het aanpalende museum vrijblijvend een bezoekje brengen. De eigenaars vertellen je graag over de verschillende landbouwwerktuigen die je er kunt vinden en mag voelen.
Rond 15 uur strekken we nog even de benen en gaan we te voet naar het veer in Bazel. Na de oversteek naar Hemiksem, nemen we de busboot terug richting Antwerpen.
We verwachten onze deelnemers ten laatste om 8.30 uur onderaan de grote centrale trap in de inkomhal van het Centraal Station. De deelnemers die liever naar de Groenplaats komen, wachten we op aan de uitgang van de metro tot ten laatste 9 uur. Wees zeker op tijd zodat we de busboot niet missen! Vanaf de Groenplaats verplaatsen we ons in groep naar de opstapplaats van de busboot.
Inschrijven is verplicht en kun je vanaf 6 juni bij Dorothy De Bakker op het nummer 03 646 60 73 of op 0486 10 11 03 of via doro.db@telenet.be

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 20,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 25,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 15,00 euro. Derden betalen 5,00 euro extra.

Plaats: Omgeving Bazel - Kruibeke, Kruibeke

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘180710’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03