Gegidst bezoek loopgravenpad

Kapellen (Antw.), donderdag 21 juni 2018

In het noorden van de provincie Antwerpen vind je in de gemeente Kapellen het Mastenbos. Op zich geen wereldschokkend nieuws, maar als je weet dat daarin een deel van een goed bewaarde loopgravenlinie te vinden is, is het al andere koek. Het is zelfs de grootste in Europa, in totaal 10 kilometer loopgraven en een massa militaire relicten. We bezoeken deze Duitse linies uit 1917, alsook enkele bunkers met een gids. We krijgen niet alleen uitleg over Wereldoorlog I, maar ook over de fauna en flora van het Mastenbos. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is niet echt geschikt voor wie minder goed te been is, alhoewel het Agentschap Natuur en Bos het wel omschrijft als een toegankelijke educatieve herdenkingssite. We gaan er van uit dat het weer zal meezitten. Denk anders wel aan gepast schoeisel en kledij. Honden zijn niet toegelaten in de loopgraven. Omdat er niet direct een bus in de buurt stopt, zorgen we voor vervoer vanaf het station van Kapellen. We spreken af in het Centraal Station van Antwerpen om 12.30 uur, onderaan de grote trap. Onze trein komt aan in het station van Kapellen om 13.08 uur.
Geef bij inschrijving op waar we je kunnen vinden (Antwerpen, Kapellen, rechtstreeks). We zijn terug rond 17 uur. Geïnteresseerd om je voor één dag als militair in de loopgraven te voelen? Meld je dan verplicht en liefst zo snel mogelijk aan om op appel te komen bij Generaal Eric. Je kunt hem bereiken op het nummer 0478 33 13 20 of via eric.van.damme@vebes.be.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 4,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 5,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 3,00 euro. Derden betalen 1,00 euro extra.

Plaats: bezoekersparking Mastenbos, Kalmthoutsesteenweg z/n, Kapellen (Antw.)

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘180621’.

Eric Van Damme (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0478 33 13 20

Delen op Google+