Wandeling in natuurgebied Kesterheide en etentje

Gooik, zaterdag 26 mei 2018

Op zaterdag 26 mei organiseert Natuurpunt (afdeling Gooik) een wandeling. Deze wandeling gaat door in het natuurgebied rond plattelands-centrum De Paddenbroek in Gooik, Vlaams-Brabant. De bedoeling is om meer te leren over de zang van onze meest voorkomende vogels. De beste vogelaars doen het trouwens ook aan de hand van de geluiden die vogels maken, want in het dichte en donkere bos heb je vaak niet veel aan zichtwaarnemingen. Ook in de open ruimte zijn geluiden vaak beter te herkennen dan kenmerken als vorm of kleur. Daarnaast proberen we een aantal planten te herkennen aan hun geur. Er zijn zelfs planten die zo erg op elkaar lijken dat je ze bijna uitsluitend aan hun geur uit elkaar kan houden, zoals de Europese en de Amerikaanse vogelkers. Omdat we toch door een bos wandelen leren we ook de be-langrijkste bosbomen herkennen aan de hand van de stam. Elke boom heeft immers unieke schorskenmerken zoals textuur, groeven en kurkverdikkingen.
Onze gids van dienst is Bart Van Camp, landschapsdeskundige bij het Agentschap Natuur en Bos, en vrijwilliger bij Natuurpunt. De organisatie wordt mee mogelijk gemaakt door de gemeente Gooik, die zal instaan voor het transport tussen het station van Halle en De Paddenbroek.
Na de wandeling trekken we naar taverne ‘De Cam’ in Gooik. Daar kunnen we iets drinken of eten.
Praktische afspraken: deelnemers komen ofwel om 10 uur rechtstreeks naar De Paddenbroek of om 9.30 uur naar het station van Halle.
Einde van de wandeling is voorzien om 12 uur.
Gelieve bij inschrijving te melden of je opgepikt wil worden in Halle, en of je iets mee gaat drinken en/of eten (voor eigen rekening) in De Cam. Geef ook aan of we een wandelbuddy dienen te voorzien.
Hiervoor verleent Rotary hun medewerking.

Plaats: De Paddenbroek, Paddenbroekstraat 12, Gooik

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 16 mei op 02 212 11 13 of via e-mail brabant-brussel@vebes.be.

Graag tot dan!

Guy Huygh (bestuur Brussel en Halle-Vilvoorde)
SOS-nummer: 0475 53 70 57

Delen op Google+