Festival van Vlaanderen Mechelen: VocaMe brengt Kassia, de ster van Byzantium

Mechelen, woensdag 25 april 2018


De naam Kassia wordt zonder twijfel een begirp voor iedereen die dit concert meemaakt. Deze componiste uit het Byzantium van de 9de eeuw is meer dan een ontdekking waard. Ongeveer 50 hymnen en een paar andere werken van haar hand zijn bewaard gebleven. Ze getuigen van Kassia als één van de centrale figuren van het toenmalige culturele en spirituele leven aan de Bosporus. Dit concert bied je 50 procent spiritualiteit, 40 procent vrouwelijk geweld en 10 procent openbaring.
Om 19 uur geeft zangeres Gerlinde Sämann een gratis inleiding in Cultuurcentrum Mechelen. Deze zangeres is gevraagd over de hele wereld. Ze zingt de sterren van de hemel alsof het niets is. Daarbij is ze echter blind. Ze zal spreken over hoe ze werkt met dirigenten, hoe ze partituren bestudeert en over alle praktische beslommeringen van een rijk gevuld concertleven. Aansluitend start het concert om 20.00 uur.
Afspraak in Antwerpen Centraal onderaan de grote trap in de inkomhal om ten laatste 17.20 uur. Deelnemers die rechtstreeks gaan, verwachten we in de inkomhal van Mechelen station ter hoogte van de loketten rond 18.10 uur. Vanaf Mechelen station begeven we ons met enkele taxibusjes naar het cultuurcentrum. Einduur is voorzien rond 21.15 uur. Na het concert zorgen we er eveneens voor dat je met behulp van taxibusjes terug tot in Mechelen Station geraakt. Indien we hiervoor een meerprijs zouden vragen, laten we je dit bij inschrijving weten.

Leden en kinderen betalen 11,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Derden betalen 2,75 euro extra.

Plaats: Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, Mechelen

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘180425’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03

Delen op Google+