Wist je dat over de CM die verandert van ziekenfonds naar gezondheidsfonds?

Gent, woensdag 28 november 2018

De inzichten rond gezondheid veranderen. Gezondheid wordt niet langer gezien als enkel de afwezigheid van ziekte. En ook wat we verstaan onder een gezond leven verandert. Gezondheid is niet alleen je fysiek goed voelen. Gezondheid heeft ook te maken met je mentale gezondheid, met het hebben van sociale contacten, met de zingeving in je leven, met je dagelijks functioneren. Kortom met de kwaliteit van je leven.
Als lid wil je niet alleen geholpen worden als zieke, maar ook wanneer je gezond bent. En je wil ook bijgestaan worden om zo goed als mogelijk gezond te blijven op al deze domeinen.
Je zal dus in de toekomst voor meer bij je ziekenfonds terecht kunnen dan alleen voor je ziektebriefjes terug te betalen. Je zal ook alleen, of samen met anderen aan je gezondheid kunnen werken, van jong tot oud. Jongeren kunnen op fuiven de gehoorschade van hun vrienden beperken door oordopjes te verdelen. Werkende ouders kunnen steun vinden om op hun veerkracht te letten, ouderen worden ondersteund om gepaste zorg te vinden.
Daarom verandert CM van een ziekenfonds naar gezondheidsfonds. Voor iedereen, in elke situatie. De komende jaren zal hierdoor het aanbod en de dienstverlening van de ziekenfondsen langzaam maar opmerkelijke veranderen.
Herman Peeters uit het team gezondheidsbevordering van CM Midden-Vlaanderen geeft toelichting over het hoe en waarom van deze evolutie.

Praktisch:
Verzamelplaats: om 14.00 uur in het vlaamsoogpunt Gent of om 13.45 uur aan de krantenkiosk binnen in het station Gent-Sint-Pieters.
Gelieve te verwittigen indien je begeleiding wenst vanaf station Gent-Sint-Pieters!

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 2,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 2,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 1,50 euro. Derden betalen 0,50 euro extra.

Plaats: vlaamsoogpunt Gent, Kortrijksesteenweg 304, Gent

Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 22 november op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding ‘181128’.

Pierre Corin (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0497 34 14 02