Initiatie Sportschieten

Turnhout, vrijdag 09 maart 2018

Droom je er al lang van om eens te schieten met een echt pistool of revolver? Nu krijg je de kans om in alle veiligheid eens te beleven hoe het voelt als je de trekker overhaalt.
Ook de begeleiders mogen proberen of ze scherpschutter zijn in de andere schietstand.
Eerst geven ze uitleg over de veiligheidsregels die je moet naleven in de schietstand. Je mag ook eens voelen aan verschillende soorten van kogels. Daarna gaan we naar de eerste schietstand en kunnen daar voelen hoe zwaar zo’n pistool, revolver of geweer wel weegt. Ondertussen begeleiden de ervaren leden van de schietclub onze deelnemers in kleine groepjes naar de grote schietstand waar je onder hun deskundige leiding mag schieten naar de roos. Natuurlijk helpen ze je met mikken zodat je hoort dat je raak schiet. De eerste schoten zijn met een luchtdrukpistool, daarna mag je, als je dat wil ook een paar echte schoten lossen met echte kogels. Alle handelingen worden nauwkeurig gevolgd door de schutter die je begeleidt en direct ingrijpt als je de richtlijnen niet opvolgt. De begeleiders kunnen ondertussen in de eerste schietstand zelf oefenen met luchtdrukpistolen of in de kantine iets gaan drinken.
Achteraf kunnen we met z’n allen nog napraten in de kantine en vertrekken dan terug naar het station .
Een unieke kans om eens iets te doen waar je al lang van droomt...

Samenkomst in Antwerpen om 11.30 uur aan de grote trap van Antwerpen-Centraal station. Samenkomst in Turnhout om 13.00 uur in de inkomhal van het station van Turnhout. Van daaruit nemen we samen de bus naar de schietstand. Einde is voorzien rond 17 u.

  • Keuze 1
    Leden betalen 8,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Derden betalen 2,00 euro extra.
  • Keuze 2
    Leden en hun eerste begeleider betalen elk 8,00 euro. Kinderen betalen 0,00 euro. Derden betalen 2,00 euro extra.

Plaats: P S C schietstand FRAC Slachthuisstraat 13 A (volg wegwijzer Tafeltennisclub), Turnhout

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 23 februari bij Bart op 0478 74 78 80 of via e-mail wynants.bart@gmail.com. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘180309’.

Wie inschrijft dient verplicht de volgende gegevens van jou en je begeleider door te mailen: naam, voornaam, adres en leeftijd. De inschrijving gaat niet door als deze gegevens niet worden bezorgd voor 23 februari. Begeleiders die willen schieten, betalen eveneens 8 euro. Als je enkel begeleidt, neem je gratis deel.

Bart Wynants (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0478 74 78 80